Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 16. juli 1999 kl 20.15 "Larsen Spesial"

\"Larsen Spesial\" (ttv)


NRK1 fredag 16. juli kl 20.15
Larsen Spesial (1:6)

Litt annerledes fra Rune Larsen

Fredag 16. juli er det premiere på sommerens Larsen Spesial fra Bergen. Også i denne programserien handler det mest om musikk for Rune Larsen, men i tillegg spiller han også på andre strenger enn vi tidligere har sett.
Larsen Spesial har gått som programserie tidligere på NRK1, men byr nå på nye elementer i sommerunderholdningen fra musikkmannen Rune Larsen.
- Konseptet i sommernes programserie blir ikke maken det vi har hatt tidligere. Denne gangen har vi valgt å bygge programmet på tre såkalte knagger som kommer til å gå igjen, forklarer Rune Larsen.

Unplugged
Pianokroken med Atle Hanstensen bak tangentene utgjør den ene av de tre knaggene, der kveldens gjester skal synge seg gjennom et stort utvalg av noter fra både gammelt og nytt.
- I pianokroken har vi liggende opptil 300 noter, som gjestene får bryne seg på. Noen har de sett på forhånd, andre ser de der, mens resten blir tatt på sparket. Dette blir et \"unplugged\" innslag, som virkelig blir hjertet i programmet, påpeker Larsen.
Gjestene som stikker innom får mot slutten av hvert program presentert sitt eget skrytealbum som Rune Larsen har laget for anledningen.
- Et skrytealbum fungerer som en forskjønnet utgave av virkeligheten, og etter innslaget får gjesten selv kommentere om jeg har fått med det de synes bør være der eller ikke, forteller Larsen. I premieprogrammet er det Carola som er hovedgjest, og førstemann til å få presentert sine høydepunkter i karrieren.

Tegnedebut
Som siste knagg skal Larsen i hvert program ta for seg et populærkulturelt ikon som kan være alt fra Tarzan til Barbie.
- Når vi nå nærmer oss et nytt årtusen vil vi gjerne få fram populærkulturpersonligheter, enten fiktive eller ekte, som har gjort seg bemerket i vårt århundre. Vi inviterer en person med akademisk bakgrunn til hvert program for å gi dette ikonet en annen dimensjon og presentere hvilken ideologi ikonet representerer, forklarer Larsen.
I åpningen av hvert program gir Larsen publikum noen ledetråder til å finne ut av dagens ikon ved å debutere som portrett- tegner.
- Det var tegner jeg egentlig ville bli, og nå får jeg testet ut mine ferdigheter. Selv om det ikke er lett å tegne noen streker i løpet av ett minutt, samtidig som jeg skal forklare og snakke inn i kamera, ler Larsen.

Ny jentetrio
Sommerleiligheten til Larsen har en del faste hybelbeboere i form av Bergensmusikere innlosjert, og også denne gangen har Larsen med seg en syngende jentetrio med navnet Ally Cats - bestående av Kim Fairchild, Kristin Bergsvik og Annelise Ringsby.
Noen målgruppe for programmet vil ikke Larsen sette seg. Hans Noteknekk ble betegnet som familieunderholdning, men ble etterhvert også ungdommens favorittprogram.
- Så lenge et program fungerer kan det nå de fleste seere, og vi er veldig fornøyd med hva vi har fått til denne gangen. Det blir nok litt annerledes, men forhåpentligvis med mye spontanitet og nerve i. Vi er i alle fall optimister, fastslår han.

NRK1 fredag kl. 20.15

Bilde (via Scanpix/Internett)
1. Rune Larsen ønsker velkommen til et nytt musikkprogram denne sommeren, og byr på et litt annerledes konsept enn hans tidligere programmer. (NRK-foto Ole Kaland)

2. Carola er gjest hos Rune Larsen i kveld.

2. Tre glade damer i \"Larsen spesial\" f.v. Annelise Ringsby, Kim Fairchild og Kristin Bergsvik.


Egenprodusert underholdning fra NRK Hordaland
Ved Rune Larsen og Gunn Aasen
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, 23 04 99 18