Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 29. august 2006 kl 22.15 Seks fot under

Ekteskapelig tvil

Nate (Peter Krause) og ekskjæresten Lisa (Lili Taylor).
Nate (Peter Krause) og ekskjæresten Lisa (Lili Taylor).
Nate snakker mer med ekskjæresten Lisa, og noe hun sier bidrar til å øke hans tvil rundt det kommende ekteskapet med Brenda.

Brendas noe eksentriske oppdagelser inspirerer henne til å skrive, men gjør også at hun reflekterer mer over det å være forlovet. Spesielt etter at Billy blir skrevet ut av sykehuset får hun mye å tenke på.

Bekymringer
David er glad for å komme nærmere Keith, mens Keith selv blir mer og mer bekymret for sin søsters narkotikamisbruk. Ikke minst er han urolig for hvilken innvirkning dette har på datteren hennes, Taylor.

Nikolai viser seg å være en forferdelig pasient, og Ruths tålmodighet blir satt på prøve når hun avslører sannheten om skaden hans.

Om serien
I sommer får vi gjensyn med de to første sesongene av suksesshistorien "Seks fot under". Hver tirsdag fremover byr NRK2 dobbeltepisoder.

"Seks fot under" er en morbid, men morsom serie. Tittelen henspiller på temaet, nemlig døden og livet sett fra ståstedet til den noe dysfunksjonelle familien Fisher.

Moren, Ruth, er en svært kontrollerende kvinne. Hennes to sønner Nate og David er to vidt forskjellige personligheter. De har ansvaret for familiebedriften Fisher & Sons som byr på stadige utfordringer.

David er homofil og har et turbulent forhold til politimannen Keith. Yngstedatteren Claire er hele tiden på jakt etter å utvide sin horisont - blant annet mottok hun nyheten om farens død etter å ha inntatt en mengde narkotika.

Seks fot under er en av det nyskapende HBOs største suksesser, ved siden av Sopranos, Krigens brorskap og Sex og singelliv. Seriens produsent er Alan Ball, som også stod bak den Oscar-belønnede filmen American Beauty. Seks fot under har vunnet mange Emmy- og Screen Actor's Guild-priser.

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: Six Feet Under (Sesong 2), Kveldens episode: "Someone Else’s Eyes"
Regi: Michael Cuesta
I rollene: Peter Krause, Michael C. Hall, Frances Conroy, Lauren Ambrose, Freddy Rodriguez, Mathew St. Patrick, Rachel Griffiths.
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 78 53
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900


LENKER
  • Hjemmeside