Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 16. april 2003 kl 22.35 Kar for sin kilt

Begravelse – og bryllup?

I siste episode av "Kar for sin kilt" befinner alle på Glenbogle seg i en tilstand av sjokk. Hector er død, og nå spøker det for bryllupet til Archie og Lexie.

Lexie frykter at Hectors profetier skal slå til - at hun aldri skal finne lykken sammen med Archie. Det gjør ikke saken bedre at moren hennes dukker opp og umiddelbart tråkker Molly på tærne ved å overta kontrollen med hele bryllupsplanleggingen.

Archie er sønderknust etter farens død og angrer bittert på de harde ordene som falt like før ulykken. Han er også i villrede om hvordan han skal takle Lexies reaksjoner på det som har skjedd.

"Kar for sin kilt", som har ligget øverst på seerlistene i sommer, er dermed slutt i denne omgangen. Men BBC spiller for tiden inn den fjerde serien, som forhåpentlig også blir å se på NRK etter hvert.

Om serien
"Kar for sin kilt" er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien er en av BBCs største dramasuksesser de senere år og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie – uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

BBC har i alt laget fire serier av "Kar for sin kilt". NRK har vist de tre første, og det er den tredje som nå går i reprise.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) har forlatt jetset-livet i London for å overta familiegodset Glenbogle, en av de aller største eiendommene på det skotske høylandet. Serien skildrer hans kamp for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land – og å hamle opp med sine eksentriske foreldre, Hector og Molly (Richard Briers og Susan Hampshire).

Glenbogles temperamentsfulle og respektløse hushjelp Lexie (Dawn Steele) blander seg også inn i begivenhetene sammen med godsets altmuligmann Duncan (Hamish Clark) og den tause, sterke skogvokteren Golly (Alexander Morton). En ny skikkelse denne sesongen er Stella (Alexandra Gilbreath), som har overtatt driften på Glenbogle på oppdrag fra banken.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Monarch of the Glen (serie 3)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
I rollene bl.a. Alastair Mackenzie, Richard Briers, Susan Hampshire, Dawn Steele, Lorraine Pilkington, Hamish Clark, Alexander Morton og Alexandra Gilbreath
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
LENKER
  • BBCs nettsider om serien 
  • Skotske nettsider om serien 
  • Les om innspillingsstedet