Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 17. september 2003 kl 23.10 Lydverket

"Lydverket" møter Depeche Mode

Siri Høstmælingen og Rune Nilson byr på Depeche Mode, Big Bang og masse mer i
Siri Høstmælingen og Rune Nilson byr på Depeche Mode, Big Bang og masse mer i "Lydverket". (Foto: Nina Ruud)
Er verdens største undergrunnsband, Depeche Mode, snart historie? Må norske band få platekontrakt i utlandet for å klare å slå igjennom internasjonalt? Svarene får du i ukens utgave av "Lydverket". I tillegg får du se at Kristiansand har mer å by på en Quartfestivalen, og bli med Big Bang da de skulle velge ut låter til den nye platen.

Etter at både Dave Gahan, Martin L. Gore og Andrew Fletcher i Depeche Mode har gitt seg i kast med soloprosjekter, har spekulasjonene om framtiden til bandet rast som australske skogbranner. "Lydverket" har møtt alle tre medlemmene i Depeche Mode hver for seg, og kan røpe såpass at det ikke nødvendigvis ser bra ut for fansen.

Norsk suksess i utlandet
Lene Marlin har klart det, men det meste av den norske musikken som har slått an i utlandet, kommer ikke fra Norge. Stadig flere norske artister styrer unna plateselskapene her hjemme, og gjør hva de kan for å få kontrakt i England, Tyskland, USA eller andre land. Span har gjort nettopp det, og etter lang tids målrettet arbeid i Storbritannia, ble de signert av U2's selskap Island. I kveld spør "Lydverket" hvorfor norske plateselskaper oversees av ambisiøse artister.

Kristiansand og Big bang
"Lydverket" har denne uken vært med Big Bang i utvelgelsen av låtene til bandets kritikerroste Live-album. I reportasjeserien "Rock City" har Siri Høstmælingen vært i Kristiansand og sjekket byens musikkmiljø.

Om "Lydverket"
Rune Nilson og Siri Høstmælingen har i år ambisjoner om å bli enda grundigere med enda større bredde enn tidligere. Det blir konsertspesialer, spennende gjester, bandintervjuer og masse musikk. Og i reportasjeserien "Rock City" undersøker Siri hva som skjuler seg i musikkmiljøet rundt om i norske byer. Får du ikke med deg onsdagssendingene, går "Lydverket" i reprise på NRK2 søndager.

NRK Ung
Egenprodusert musikkmagasin
Programledere: Siri Høstmælingen, Rune Nilson
Reportere: Yngvild Flikke, Håvard Bråthen, Geir Henning Hopland
Prosjektleder: Nicolai Sørensen
Vaktsjef: Åslaug Sem, 92023316
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78,