Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 12. januar 2007 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Flynn i fella

Den unge politiagenten Leo Flynn kjører en dekkoperasjon mot en bande butikkranere i Melbourne. Noe går fryktelig galt da han involveres i et ran mot et brennevinsutsalg. Politimannen Adam Kennedy er kunde i lokalet, på besøk i butikken på fritiden. Han blir skutt rett ned.

Flynn har nå mye å forklare overfor sjefene på hovedkvarteret. Geoff Skinner leder avdelingen for væpnet ran og er blant de første som kommer fram til drapsstedet. Skinner forlanger å få alle opplysningene Flynn har om banden.

Eneste måten å få kverket ransgjengen blir å bruke kontakten Leo har med dem. På en av bandens hjemmeadresser ligger ransmannen Drew Price død, av en kule gjennom hodet. Det ser ut som et selvmord, men spaneravdelingens leder Harris er ikke sikker etter å ha vært på stedet.

Hvalrossen
Politiagentene slår til mot lederen for banden, Frenchie. Han opplyser at de hele tiden har betalt en sentral politimann i Melbourne for "beskyttelse". Politimannen går under dekknavnet Hvalrossen.

Nærmere analyse viser at den skjebnesvangre kulen som ble avfyrt under butikkranet, kom fra en pistol som har tilhørt Geoff Skinner. Kan han være Hvalrossen?

Politiagentene har fått en delikat sak i fanget.

Om serien
"Politiagentene" er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Vi møter Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe som er dypt plantet i det kriminelle miljøet.

Peter Church og Angie Piper er to slagkraftige veteraner i gruppen. Noe ferskere er Christina Dichiera og Leo Flynn.

Luke Harris er sjefen for spaningsavdelingen. Han og Angie har en liten sønn, men de lever ikke sammen.

Australsk kriminalserie (2004)
Originaltittel: Stingers (serie 8), kveldens episode: "I am the Walrus"
Produsert av: Beyond Simson Le Mesurier
I de viktigste rollene: Peter Phelps (Peter Church), Kate Kendall (Angie Piper), Megan Walsh (Lisa Cappell), Gary Sweet (Luke Harris), Jacinta Stapleton (Christina Dichiera) og Daniel Frederiksen (Leo Flynn)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.n


LENKER
  • Les mer