Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 22. juli 2010 kl 20.00 Tilbake til 80-tallet: 1983

Den kalde krigen og Dynastiet


I 1983 nådde den kalde krigen kokepunktet, og alle var redde for atomkrig. Jon Michelet, Anita Skorgan og Lage Fosheim leder oss gjennom året.

Men 1983 var ikke bare alvor, dette var også året da "alle" så på tv-serien Dynastiet.

Forfatter og Dynastiet-motstander Jon Michelet var på langt nær like oppslukt av Blake og Alexis som resten av Norge. Sammen med popstjerne Anita Skorgan og Monroes-vokalist Lage Fosheim blir han med seerne tilbake til 1983. Dette var blant annet det året The Monroes ga ut sitt debutalbum, som ble en stor suksess hos de norske platekjøperne.

Om "Tilbake til"
I ti programmer byr NRK på nostalgiske og underholdende tilbakeblikk på årene 1980 til 1989, et tiår som i stor grad var med på å forme nordmenns identitet. I hvert program møter vi tre mennesker som på ulike måter satte sitt preg på det aktuelle året.

"Tilbake til" byr på klipp fra NRKs rikholdige arkiv og også nye intervjuer, og vi er innom alt fra tv-underholdning og barne-TV, sport og musikk, til store innenrikspolitiske og internasjonale begivenheter.

Blant menneskene vi møter i serien er Jon Skolmen som kaster lys over året 1981, Helge Jordal som gjorde braksuksess med spillefilmen "Orions belte" i 1985 og Erik Solheim som i 1987 gjorde sin inntreden i norsk offentlighet i stram strikkegenser da han ble valgt som SV-leder.

Sendt tidligere.

Egenproduksjon fra NRK Kultur (2006)
Intervjuere: Marta Breen og Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no