Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 23. juni 2013 kl 22.20 Fandens virkelighet

Fandens virkelighet


Vokalist Reidar Brendeland i bandet Vestlandsfanden har skrevet om lag tusen låter og spilt flere tusen konserter over hele landet på tretti år. Men i jakten etter selvrealisering og suksess, kan vi mennesker miste det viktigste på veien.

Reidar Brendeland (61) ofret alt for Vestlandsfanden. I denne dokumentaren følger vi ham som frontmann og vokalist i Vestlandsfanden gjennom syv år. Gjennom suksess og skilsmisse, plateutgivelser og spillejobber. Et liv hvor han styrer bussen over islagte fjell, frodige daler og snødekte vidder, hvor han skriver sanger og komponerer nytt
- innimellom søknadsprosedyrer, byråkrati og kvinnfolk.

Hva betyr suksess?
Livet er både og, sier Reidar. For er du suksessrik, når du er skilt for andre gang når du nærmer deg seksti? Når du er nær pensjonsalder, men ikke kan pensjonere deg? Og
hva gjør familie og venner, når du har ofret livet for Vestlandsfanden og satt alle andre på vent? Venter de da?

Bred appell
Selv om filmen handler om Reidar Brendeland fra Vestlandsfanden, er dette en mellommenneskelig film som appellerer til langt flere enn musikere og de som elsker Vestlandsfanden.

Mange kan kjenne seg igjen i det å måtte reise ut på anlegg, på båt eller plattform - bort fra kone og barn - for å tjene til livets opphold. Hva gjør våre prioriteringer med oss? Og ville vi valgt annerledes, om vi hadde fått muligheten til å velge igjen?

Norsk dokumentar (2012)
Produsent: Guro S. Bjerk/Saniola Productions
Regi: Guro S. Bjerk
Kontaktinformasjon for presse: presse@nrk.no / 41 42 88 00
TV-seere kan kontakte NRKs Publikumsservice815 65 900