Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 12. juli 2007 kl 21.40 Niern: Suzhou

Mysterier i Shanghai

Elven Suzhou deler Shanghai. Et reservoar av møkk, kaos og fattigdom, men også drømmer og hemmeligheter. Med håndholdt kamera og en usynlig forteller tar regissøren Lou Ye oss med på en overraskende reise gjennom Shanghai og byens elv.

Fortelleren er videofotograf og viser seg aldri. Han filmer livet langs elven og det yrende ståket i Shanghai, men mest av alt sin venninne – en nattklubbartist i havfruekostyme. En dag kommer han i kontakt med et motorsykkelbud, løslatt fra fengsel etter en dom for å ha kidnappet kjæresten sin, som han nå leter etter. Kan de to kvinnene være en og samme person?

Om filmen
Filmen er ung i form og uttrykk, her brukes ikke spesielle linser, filtre eller kamerastativ. Resultatet blir en rastløs stil, hvor kamera søker seg fram og fører seeren inn i en utradisjonelt fortalt filmfortelling. Samtidig har filmen mye sjarm og fortellerglede. Lou Ye spinner et drømmeaktig skjær over en grell virkelighet.

Regissøren Lou Ye er født i Shanghai i 1965. Han studerte filmregi i Beijing, og har arbeidet som produsent og regiassistent på forskjellige prosjekter, samtidig som han laget sine egne kortfilmer. I 1994 debuterte han med "Weekend Lover". Han var også produsent for prosjektet "Super City", hvor ti spillefilmproduksjoner er regissert av de fremste av den yngre garde filmskapere i Kina.

Filmen er sendt tidligere.

Kinesisk/tysk drama (2000)
Originaltittel: "Suzhou He"
Med Zhou Xun, Jia Hongsheng, Hua Zhongkai, Yao Anlian, Nai An
Regi: Lou Ye
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78