NRK1 mandag 4. juni 2001 kl 21.10 Barmeny spesial - Børge Ousland
Polar-middag
Hva spiser polfarer Børge Ousland, som nettopp har avsluttet sin ensomme tur fra Sibir til Canada? Lars Barmen har gitt gode mattips.
Norge har lange tradisjoner med ekspedisjoner til polare strøk, og vi kan mye om hunder, pulker, ski og kulde. Men vet vi egentlig hva polfarerne spiser på ekspedisjonene?
Før Børge Ousland dro ut på sin ekspedisjon fra Sibir til Canada, var Barmeny med da polfareren pakket maten.
I programmet får vi vite menyen og hvordan det lar seg gjøre å tilberede mat i nesten 50 kuldegrader.
Ousland middag
1 porsjon
100 g smør
100 g tørket kjøtt, fenalår, spekepølse eller lignende
3 stk. hakket soltørkete tomater
2 ss stekt løk
2 ss tørket sopp
3 dl vann
1 pose potetmospulver
Smelt smør i en kasserolle. Tilsett tørket kjøtt, tomat, sopp, løk og 3 dl vann.
Kok opp og tilsett potetmospulveret.
Vent i ett minutt og rør godt om. Server.
Fruktsuppe
2 ss hasselnøtter
2 ss cashewnøtter
2 ss mandler
1 ts soyaolje
2 ss brunsukker
2 dl vann
6 stk. tørkede aprikoser
3 ss tørket ananas
2 ss tørket mango
1 ss tørket ingefær
kanel
Rist nøttene i oljen i en kasserolle. Tilsett sukker og smelt det noe.
Tilsett vann og fruktene. Kok opp og smak til med litt kanel og evt. litt mer sukker.
NRK1 mandag kl 21.10
Egenprodusert matprogram
Ved Are Fiva, Torbjørn Morvik
Programleder Lars Barmen
Pressekontakt: anna-marie.normann@nrk.no
Norge har lange tradisjoner med ekspedisjoner til polare strøk, og vi kan mye om hunder, pulker, ski og kulde. Men vet vi egentlig hva polfarerne spiser på ekspedisjonene?
Før Børge Ousland dro ut på sin ekspedisjon fra Sibir til Canada, var Barmeny med da polfareren pakket maten.
I programmet får vi vite menyen og hvordan det lar seg gjøre å tilberede mat i nesten 50 kuldegrader.
Ousland middag
1 porsjon
100 g smør
100 g tørket kjøtt, fenalår, spekepølse eller lignende
3 stk. hakket soltørkete tomater
2 ss stekt løk
2 ss tørket sopp
3 dl vann
1 pose potetmospulver
Smelt smør i en kasserolle. Tilsett tørket kjøtt, tomat, sopp, løk og 3 dl vann.
Kok opp og tilsett potetmospulveret.
Vent i ett minutt og rør godt om. Server.
Fruktsuppe
2 ss hasselnøtter
2 ss cashewnøtter
2 ss mandler
1 ts soyaolje
2 ss brunsukker
2 dl vann
6 stk. tørkede aprikoser
3 ss tørket ananas
2 ss tørket mango
1 ss tørket ingefær
kanel
Rist nøttene i oljen i en kasserolle. Tilsett sukker og smelt det noe.
Tilsett vann og fruktene. Kok opp og smak til med litt kanel og evt. litt mer sukker.
NRK1 mandag kl 21.10
Egenprodusert matprogram
Ved Are Fiva, Torbjørn Morvik
Programleder Lars Barmen
Pressekontakt: anna-marie.normann@nrk.no