Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 5. oktober 2003 kl 18.00 Gnottene

Skrinet

Kaisa, Stella og Sampler får et mystisk skrin i gnotteposten (Foto: Espen Røst)
Kaisa, Stella og Sampler får et mystisk skrin i gnotteposten (Foto: Espen Røst)
Kaisa kjeder seg når Sampler og Stella spiller Hopp-og-gnopp. Men så kommer gnotteposten med et vakkert skrin til Stella fra tante Gnugge. De tre finner snart ut at skrinet har mystiske egenskaper.

Det viser seg at skrinet sluker alle ting de legger oppi, og at den som putter ting nedi, ikke kan huske å ha gjort det etterpå. Kaisa er fra seg av misunnelse. Hun finner på å lage gnotteri, som er det beste Stella vet. Og så får hun byttet til seg skrinet fra Stella.

Glemt
I mellomtiden har Sampler funnet ut at skrinet er et glemselsskrin. Når Kaisa og Stella igjen er uenige om hvem som eier det, får Sampler en idé. Han skriver problemet på en lapp, de legger lappen i skrinet, og etterpå husker ingen verken skrinet eller hva de kranglet om!

Om serien
Gnottebarna heter Stella, Tander, Sampler og Kaisa. De bor i en hule, og her må de være helt til de blir voksne. De er veldig redde for mennesker og sollys – for sola gjør slik at pelsen deres visner. I hulen har gnottene det fint. Her holder de kontakten med resten av gnotteverdenen gjennom blant annet gnotteposten. Gnottebarna sender også et brev hver måned – gnulebrevet - der de forteller hvordan de har det i grotten sin.

Hver av gnottene har sin særegne personlighet. Én er sjenert, én samler på lyder og masse annet rart, én er en drømmer og minstemann er familiens sjarmtroll. Stemmene til gnottene tilhører noen av Norges mest kjente skuespillere, blant andre. Grethe Kausland, Brit Elisabeth Haagensli, Dennis Storhøi, Jannike Kruse og Lars Mjøen. Figurene er over to meter høye, og inni draktene er det akrobater fra Kenneth Deans tropp. Gnottene hopper, spretter, synger og danser. Hver dag har de "gnottastikk" til heftig popmusikk som sikkert får fart på ungene foran tv’n!

Draktene er designet av Johnny Carlsen, en Hamar-kunstner, og produsert av EFFECTSTUDIO i Stockholm. De har også hentet inn eksperthjelp fra Jim Henson Productions.

Serien er rettet mot barn 4-8 år.

Barne-TV-serie
Produsent: Nordmagi a/s, nordmagi@nordmagi.com
Produksjon: Fabelaktiv as, Executive Producer Bjarte Ytre-Arne, bjarte.ytre-arne@fabelaktiv.no, 62 53 58 19
Instruktør/kunstnerisk leder: Kenneth Dean
Medvirkende (stemmer): Brit Elisabeth Haagensli, Grethe Kausland, Jannicke Kruse, Aksel Hennie, Lars Mjøen, Dennis Storhøi.
Pressekontakt: Elisabeth Burø, 23 04 98 32/93 04 66 97, evt. Nordmagi ved Karoline Høver Lunde, tlf. 23 04 27 48,