Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 5. februar 2012 kl 21.15 Ei iskald verd

Vinter


Når temperaturen faller til minus 70 og vinden kommer opp i 120 km i timen – da settes livet på prøve på Nordpolen. Mørket og isen brer seg, og færre og færre overlevende dyr kjemper for livet.

Det arktiske landskapet forvandler seg til et eventyrlandskap av frost og snø. Her finner det sted blodige kamper mellom ulver og okser, mens allianser blir inngått mellom andre ville dyr. Med snøstormer rundt seg følger vi en fødeklar isbjørn på ferden gjennom de arktiske fjellene. I et øde landskap går isbjørnunger et nytt liv i møte mens himmelen lyser i fantastiske farger.

I Antarktis lever også keiserpingviner som jobber hardt for å beskytte sine dyrebare egg fra snøstormene. Når solen endelig lyser igjen, og pingvinfamiliene har overlevd en hard vinter, er både foreldre og barn klare for et nytt liv sammen. Landskapet endrer seg igjen og keiserpingvinene kan endelig returnere til havet.

Om serien
Svært få mennesker får se med egne øyne hva som skjuler seg i isen både i Arktis og Antarktis. I BBC-serien "En iskald verd" får vi oppleve de iskalde landskapene før de endrer seg for alltid. Opptakene er gjort under isen, høyt under en ulmende vulkan og tett på dyrene som lever i sin egen iskalde verden.

Reisen går til begge polene for å undersøke hva høyere temperaturer vil bety for folk og dyreliv som lever her, og hva det vil bety for resten av verden. I denne fantastiske naturserien i seks deler fra BBC kommer vi tett på dyrene som lever i polområdene, og vi får se eksempler på dyr som overlever mot alle odds.

Naturserie i seks deler fra BBC
Originaltittel: Frozen Planet
Produksjonsår: 2011
Norsk kommentar: Ola Bøe
Presseansvarlig: Aesha Ullah , tlf: 41 41 46 53
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice: info@nrk.no , tlf: 815 65 900