Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 24. februar 2000 kl 20.30 Økotrim

Økotrim (ttv)

NRK1 torsdag 24. februar kl 20.30
Økotrim

Spar tusenvis av kroner på ny boligmegler

Jo dyrere prisen på en bolig blir, jo mer tjener megleren og meglerfirmaet. Stikkordet er provisjon, som er en viss prosent av salgssummen. Fram til 1990 fikk meglerne lov til å ta maks 2 % i provisjon. Etter det har prissettingen vært fri. Nå er det ikke uvanlig å ta 2,7 %, noe som gir en pen ekstrainntekt for meglerne i dagens knalldyre boligmarked.

Men, ikke alle meglere vil sko seg på de høye prisene. I Sandvika utenfor Oslo har en megler lagt seg på det hun kaller en forbrukervennlig profil for å ta opp konkurransen med de store meglerfirmaene. Torsdag introduserer Økotrim en ny måte å megle bolig på.

Drømmer selger bedre enn virkelige verdier
Vinnerne på Oslo børs er selskaper du ikke visste noe om for få år siden. Internettselskapene går forbi etablerte selskaper i verdi. De har ofte verken inntjening eller overskudd å vise til, men investorene flokker seg om dem og kjøper aksjer likevel. Mange av de nye selskapene selger ideer om å bedre informasjonsflyten på Internett.

Når mange nok deler den samme drømmen, stiger aksjekursene raskt, og nye formuer oppstår som fugl fønix- på papiret, vel og merke. Nye aksjemillionærer dukker opp daglig. Og pressen viser fram dem som tør å satse sparepengene på risikofylte investeringer, i stedet for i tradisjonelle spareformer som bank eller pengefond. Er det riktig å fokusere så mye på børsen og de nye børseboblene? Programleder Steinar Mediaas spør. LOs sjeføkonom Stein Reegård og BI-professor Ole Gjems-Onstad svarer.

Krav mot konkursbo
I kveldens episode av \"Gategourmet\" er det Berit (Jorunn Kjeldsby) som har grunn til å bekymre seg. Hun trengte nye fliser og benk på kjøkkenet og lot seg friste av et tilbud fra firmaet Totalkjøkken, som skulle ta seg av alt arbeidet. Berit betalte 25.000 kroner i forskudd, men før arbeidet ble utført, gikk bedriften konkurs. Hva skal Berit gjøre? Studierektor ved Handelshøyskolen BI, Dag Jørgen Hveem har gode råd.

NRK1 torsdag kl 20.30

Redaktør og programleder: Steinar Mediaas, tlf. 23042553
Vaktsjef: Hedvig Bjørgum, tlf. 23045454
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123