Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 13. juni 2005 kl 23.10 Detektiv Jack Frost

Frost tør opp

Jack Frost (David Jason) fatter interesse for psykologen Pam Hartley (Susan Penhaligon) i
Jack Frost (David Jason) fatter interesse for psykologen Pam Hartley (Susan Penhaligon) i "Detektimen". (Foto: Yorshire Television)
Detektiv Jack Frosts avdeling i Denton blir endevendt av departementsfolk, så han benytter anledningen til å fordufte. Til vanlig er Frost gift med jobben, men for å komme seg bort melder han seg på et psykologiseminar. Det får vidtrekkende konsekvenser, ikke for arbeidssituasjonen, men for Frost privat.

Jack Frost er med tiden kommet seg over tapet av sin kone som han måtte følge gjennom et langt sykeleie. Alt sammen gjorde ham lenge tung til sinns, men han har klart å komme seg videre. Likevel er spørsmålet om Frost noen gang kommer til å vise interesse for en kvinne igjen.

I kveldens og morgendagens episode opplever vi at Frost gjør nettopp det, ja er det ikke bent fram forelskelse?

Psykologi og forelskelse
På psykologiseminaret treffer Jack Frost psykologen Pam Hartley, som får ham til å påta seg jobben som konferansier på neste møte. Og da Frost blir kalt tilbake til Denton for å oppklare en mistenkelig drukningsulykke, vender han seg til Pam for å komme videre i saken…

En knark er en knark
David Jason som spiller Jack Frost, tar spørsmålsstillingen om en eventuell forelskelse opp til overveielse:

- Frost er og blir en mannemann, nokså gammeldags på sine måter. Han er et vanemenneske, og det ville kreve en meget spesiell kvinne for å endre på dette, kommenterer David Jason. - Men det vil ikke si at jeg mener at det er umulig. Likevel – Frost er ikke så lite av en uforanderlig knark, resonnerer Jason videre. Han har spilt Frost i over ti år nå, og burde vite det.

Mer om serien
I de kommende ukene blir det gjensyn med David Jason og hans rollefigur Jack Frost, den ukonvensjonelle, ustrukturerte og trassige etterforskeren som har størst sympati for de svake i samfunnet.

Serien byr ikke på ville skytescener, biljakter eller seriemordere. I stedet blir den båret av realistisk handling, et troverdig og spennende persongalleri og mye humor. Kriminalforfatteren R.D. Wingfields bøker ligger til grunn for serien.

Britisk kriminalserie (2000)
Originaltittel: A Touch of Frost (Serie 9: Mistaken Identity)
Basert på bøker av R.D. Wingfield
Regi: Roger Bamford
Produsent: Yorkshire Television
I rollene: David Jason, Bruce Alexander, Caroline Harker, John Lyons, Bill Stewart, Arthur White, James McKenna, David Blair, Philip Jackson
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57