Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 4. september 2005 kl 21.05 Cast Away

Kampen for tilværelsen

Chuck Noland (Tom Hanks) er en person som lever etter klokka (Foto: Dream Works)
Chuck Noland (Tom Hanks) er en person som lever etter klokka (Foto: Dream Works)
Et fly får problemer i uværet, eksploderer og styrter til Jorden. Som ved et mirakel overlever en av passasjerene og blir skylt i land på en øde øy. Men hva nå?

Oscar-vinner Tom Hanks spiller it-ingeniøren Chuck Noland som lever livet sitt etter klokka i det globale kurérfirmaet Federal Express. I det ene øyeblikket raser han av gårde til Moskva for å løse problemer der, før han må kaste seg på neste fly til Asia.

Så stopper tiden og verden opp for Noland. Flyet på vei til Malaysia kommer ut for et forrykende uvær og styrter i havet. Da han våkner, ligger han og dupper i vannkanten på en øde øy.

Strandet
Det første problemet som melder seg, er sulten og et behov for beskyttelse mot elementene. Noland er en praktisk anrettet mann og en ypperlig problemløser, og snart har han innrettet seg som best han kan på øya. Men det største problemet er hvordan en mann som lever etter klokka, skal kunne tilpasse seg et liv fullstendig i pakt med naturen komplett isolert fra andre mennesker…

Enorm påkjenning
Skuespiller Tom Hanks fikk ideen til denne filmen fem år før den ble laget, nemlig under innspillingen av "Apollo 13". Gjennom filmen skjer det en enorm forandring med rollefiguren, og med Hanks selv. Produksjonen tok ett års pause slik at Hanks kunne gå ned 25 kilo og la håret vokse! Tom Hanks fikk en Oscar-nominasjon for rolletolkningen sin.

Amerikansk drama 2000
Originaltittel: Cast Away
I rollene: Tom Hanks, Leonid Citer, David Allen Brooks, Helen Hunt, Paul Sanchez.
Regi: Robert Zemeckis
Pressekontakt: Inger Larsen, 23 04 74 83 / 98 87 50 78