Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 18. november 2001 kl 19.35 Speisa

Venner og uvenner på klubb

Situasjonen er anspent. Tim og Daisy krangler, Mike må se i øynene at den vidløftige klubben hans ikke vil ha ham lenger og Brian, vel, han er Brian.

Inn i denne heksegryten av misnøye vandrer etter hvert Tyres O’Flaherty (Michael Smiley), et noe skrudd hode og fjern venn av Tim. Han tilbyr seg å ta alle sammen med ut på klubb, skikkelig hæla i taket og rytmer som sitter i foten. Og det er her – midt i festens lyder, farger og flytende føde – at våre venner får sine egne, personlige åpenbaringer…

Kommer Daisy og Tim til å forstå hvor gode venner de virkelig er? Kommer Mike noen gang til å bli en leder? Vil Brian noen gang få et liv?

Om ”Speisa”
Daisy (Jessica Stevenson) er en entusiastisk, men lite målbevisst ung dame som utgir seg for å være journalist. Hun deler leilighet med sin gode venn, den urbane scateboarderen Tim (Simon Pegg).

De er begge i 20-årene, og omgir seg med en høyst spesiell krets mennesker som alle har meget uortodokse oppfantinger av virkeligheten: Marsha (Julia Deakin), den elegante og eksentriske husverten, Brian (Mark Heap), den gåtefulle naboen nedenunder som liker å male, men hater malerkoster, Twist (Katy Carmichael), en kvinne som er besatt av stil og Mike (Nick Frost), som er sparket fra Hæren, men som er desperat etter å få komme tilbake.

Etter hvert som serien skrider frem, fører disse menneskene Tim og Daisy inn i en bisarr verden som balanserer på kanten av det normale. Det hører med til historien at Daisys og Tims vennskap beveger seg hårfint på grensen til det romantiske. Men romantikken slår aldri ut i full blomst – eller?

Hovedrolleinnehaverne Jessica Stevenson og Simon Pegg har også skrevet manus.

Britisk situasjonskomedie
Originaltittel: ”Spaced”
Produksjon: Channel 4
I rollene: Jessica Stevenson, Simon Pegg, Julia Deakin, Mark Heap, Katy Carmichael og Nick Frost.
Kontaktperson innkjøpsavdelingen NRK: Bjørn Ola Bjørntoft (bjorn.ola.bjorntoft@nrk.no)
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83