Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 5. september 2000 kl 22.30 Absolutt fabelaktig

Absolutt fabelaktig (t)

NRK1 tirsdag 5. september kl 22.30
Absolutt fabelaktig (13:18)

Drømmedørhåndtak

Oppussingen av Edinas kjøkken fortsetter, og i kveldens episode hun funnet drømmedørhåndtaket i New York.

Etter Patsys uheldige omgang med filtersigaretten, der resultatet var et utbrent kjøkken, må Edina (Jennifer Saunders) konstatere at oppussingen tar tid. Edinas kjøkken ser fortsatt ut som et katastrofeområde, og datteren Saffron har forlengst mistet tålmodigheten. Selv Patsy (Joanna Lumley) synes venninnen burde friske opp omgivelsene med nye, dyre anskaffelser.

Men Edina vet råd. Hun har sett et dørhåndtak hun absolutt må ha, og det er da en begynnelse. Ugreit nok befinner dørhåndtaket seg i New York. Verken Edina eller Patsy er imidlertid direkte uvillige til å reise til storbyen for å foreta en aldri så liten shoppingrunde.

Om serien
Jennifer Saunders har skrevet manus og spiller Edina, en nevrotisk, men vellykket yrkeskvinne som driver sitt eget PR-, mote-, og designfirma. Hun prøver febrilsk å følge med i tidens krav om å slutte med alt som er moro; drikking, god mat, røyking, overdådige klær og risikofylt sex.

Edinas datter Saffron kan alt om regnskogene og nord- sør-problematikken, og utgjør sammen med sin bestemor selve lysten og lastens motstandsbevegelse i Edinas liv. Edina får imidlertid helhjertet, om ikke helt edruelig, støtte fra sin bestevenninne, sosietetssyklonen Patsy (Joanna Lumley), som for syns skyld er moteredaktør de dagene hun klarer å oppsøke kontoret.

NRK1 tirsdag kl 22.30
Tidligere sendt NRK2 22.6.97


Britisk produksjon
Originaltittel: Absolutely Fabulous
Manus: Jennifer Saunders
Med: Jennifer Saunders, Joanna Lumley
Ansvarlig: Niels Bierge
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna.marie.normann@nrk.no)