Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 25. juli 2002 kl 20.30 Grønn glede: Ut i naturens hage

Sommerens mirakel

Stauder er sommerens mirakel, mener programleder Mette Stensholt Schau.
Stauder er sommerens mirakel, mener programleder Mette Stensholt Schau.
Stauder er sommerens mirakel, mener programleder Mette Stensholt Schau. Uavhengig av hva du bedriver tiden med i vårmånedene så kommer de trofaste sliterne opp og er blitt større og finere siden sist. Den største faren med stauder er at du luker dem bort akkurat i startfasen.

- Det har i alle fall jeg gjort sjøl, rett og slett fordi jeg glemte at jeg hadde plantet noe nytt på den plassen. Så når det plutselig dukket opp noen ukjente spirer, så endte de i komposten, forteller Mette Stensholt Schau. Litt utpå sommeren begynte jeg å savne den nye stauden som jeg hadde satt et eller annet sted borti der…

Stauder er alt fra de krypende tuene som stortrives der det knapt finnes annet enn sand og stein å livnære seg på, men det er også de to meter høye riddersporene som imponerer hvert eneste år. Det er nesten ikke til å tro at det går an å vokse så mye bare på noen uker.

Stauder kan deles og deles i det uendelige, det gjør dem bare enda flottere. Og da kan du oppleve gleden ved å gi bort noe fra din hage til en slektning eller en venn. Da kommer dette mennesket til å huske deg i mange år. For stauder fungerer som en minnebok. ”Den er fras hagen til bestemor…” og ”den fikk jeg av en kollega”. Mette Stensholt Schau har fått mange slike historier på sine vandringer i andres hage, historier som forteller at staudene er blitt et varig minne.

Særlig positive tanker skjenkes den som ga fra seg noe som ble flott år etter år. Og som kunne gis videre til en annen.

Om ”Grønn glede”
Hageserien ”Grønn glede” er et programkonsept som tar i bruk radio, internett, tv og bøker. Fra 4. april har programmet et fast innslag i Norgesglasset i P1 hver torsdag, og fra samme dato er nettsiden klar: www.nrk.no/hage.

Det blir reportasjer fra to andre steder i landet i hvert program, det vil si andre steder enn Vestfold, hvor programlederen holder til. Det blir hovedvekt på nord og vest, men også Telemark, Sørlandet og Østfold er med.

Egenprodusert hageserie fra NRK Vestfold og Naturredaksjonen, Faktaavdelingen
Programleder Mette Stensholt Schau, tlf: 91 01 51 94 (mette.stensholt.scahu@nrk.no)
Prosjektleder Anne Ognedal
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

LENKER
  • Hjemmesider