Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 26. april 2007 kl 21.35 Skygger

Gufs fra fortiden

Tessa (Jenny Agutter) får et ublidt møte med fortiden i kveldens episode. (Foto: BBC)
Tessa (Jenny Agutter) får et ublidt møte med fortiden i kveldens episode. (Foto: BBC)
I kveldens episode havner Zoe uten hensikt midt oppi en svært farlig situasjon, mens Tessa blir stilt ansikt til ansikt med en mørk hemmelighet fra fortiden.

Zoe er undercover på en rutinesjekk av overvåkningsutstyret i det tyrkiske konsulatet da terrorister beleirer bygningen. Alle i bygningen blir tatt som gisler mens terroristene forhandler med politiet.

Zoe er engstelig for at hennes virkelige identitet blir gjort kjent, for gjør den det, vil hun garantert bli drept.

Situasjonen forverres ytterligere da Zoes overordnede, Harry, forstår at angrepet på konsulatet kun er en avledningsmanøver.

Tessas elsker
Sammenhengen går opp for ham da Tessa forteller om sin sjokkerende oppdagelse: På bildene fra overvåkingskameraer utenfor konsulatet har hun gjenkjent en tidligere britisk spion – og elsker.

Mannen, som tilsynelatende har vært død i 15 år, spiller en stor rolle i den angivelige beleiringen av konsulatet. Det skal likevel vise seg at han har en helt annen agenda.

Om serien
"Skygger", som det allerede er laget flere sesonger av i England, viser livet på innsiden av Storbritannias hemmelig etterretningstjeneste. Her blir vi kjent med en helt spesiell gruppe som har til formål å beskytte landets interesser mot terror og andre trusler mot den nasjonale sikkerheten.

Deres jobb er å finne sannheten mens de selv utgir seg for å være noe de egentlig ikke er. Slik oppstår problemer, særlig på hjemmebane. For ingen må vite hva en hemmelig agent egentlig holder på med!

Innkjøpt dramaserie (2002)
Originaltittel: Spooks (sesong 1)
Produsert av: BBC
I rollene: Matthew MacFadyen (Tom Quinn), Keeley Hawes (Zoe Reynolds), David Oyelowo (Danny Hunter), Jenny Agutter (Tessa Phillips) og Peter Firth (Harry Pierce).
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no