Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 4. april 2010 kl 23.55 Inspektør Lynley

Forbrytelsen fra barndommen

Etterforsker Barbara Havers (Sharon Small. t.h.) reiser til en campingplass i Essex for å oppklare et mord. (Foto: BBC Worldwide)
Etterforsker Barbara Havers (Sharon Small. t.h.) reiser til en campingplass i Essex for å oppklare et mord. (Foto: BBC Worldwide)
En mordsak bringer etterforskeren Barbara Havers til Essex der familien brukte å feriere da hun var en jentunge.

Havers og konstabel Winston Nkata har slitt en tid med å få satt fast gangsterbossen Michael Shand. Og nå sliter de enda mer, fordi hovedvitnet i saken er funnet skutt og drept i Essex utenfor London.

Dårlig skjulested
Da Havers og Nkata kommer til stedet, oppdager Havers at funnstedet samsvarer med campingplassen hun og familien brukte å feriere på i skoleferien da hun var liten. Det drepte vitnet skal ha vært godt kjent i området, viser det seg. Men hvorfor holdt han seg skjult på et sted der gangsterbossen Shand lett kunne finne ham?

Et tips fra Nicky
Så støter Havers på kvinnen Nicky Warren som hun gjenkjenner fra feriene på campingplassen. Nicky forteller Havers om et uoppklart mord på et lite barn i Essex på den tiden Havers brukte å feriere der. Et eller annet forteller Havers at nøkkelen til drapet på hovedvitnet i den nye mordsaken ligger i løsningen på barnedrapet.

Mer om serien
"Inspektør Lynley"-serien fra BBC er laget etter krimbøkene til den amerikanske bestsellerforfatteren Elizabeth George og framstiller Scotland Yards mest usannsynlige par.
Georges forbilder er Ken Follett og John Le Carré, men også Steinbeck, Faulkner, Melville og Shakespeare.

Inspektør Lynley (Nathaniel Parker), den 8. jarlen av Asherton, er aristokrat, Oxford-utdannet og overinspektør i London-politiet. Hans partner er den nokså shabby etterforskeren Barbara Havers (Sharon Small), en kvinne av folket.

Lynley og Havers vil alltid ha forskjellige meninger, høyst ulike privatliv og sosiale omgivelser. Men med en gjensidig respekt for hverandres kvaliteter åpner de seg for hverandre og et nært vennskap vokser fram.

Programmet er sendt tidligere

Britisk kriminaldrama (2006)
Originaltittel: Inspector Lynley, serie 5
Kveldens episode: Natural Causes
Produsert av: A BBC/WGBH Boston co-production/BBC Worldwide
Med bl.a. Nathaniel Parker (Thomas Lynley) og Sharon Small (Barbara Havers)
Kontaktadresse for presse: Presse, tlf. 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no