Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 5. juli 2011 kl 22.15 Lyngbø og Hærlands Big Bang

Hva, hvorfor og hvordan?


Anne-Kat. Hærland og Dagfinn Lyngbø er nysgjerrige på livets store og små spørsmål, og starter jakten på mer kunnskap om alt fra kropp til straff og kjærlighet.

"Lyngbø og Hærlands Big Bang" er et underholdende populærvitenskaplig program. Med et åpent sinn skal de to komikerne ta for seg en rekke temaer som de vil vite mer om. Hvert program kretser rundt et bestemt tema, og Anne-Kat. og Dagfinn spør og graver for et panel på fem eksperter.

Panelet
De fem som er programmets faste ekspertpanel, består av historiker Marlen Ferrer, lege Stig W. Johannessen, fysiker Andreas Wahl, sosialantropolog Tian Sørhaug, og biologen Dag Hessen.

Alle temaene blir visualisert med innslag der programlederne er ute og tester hypotesene i praksis. Serien er på åtte programmer og temaene deles inn i "Kroppen", "Penger", "Kjærlighet", "Framtid", "Tro", "Oppvekst", "Hjernen" og "Straff".

Fødselssmerter
I kveld er det kroppen som står i fokus. Programlederne lurer for eksempel på hvordan fødselssmerter kjennes. Siden ingen av dem har født, blir det da Dagfinn Lyngbøs oppgave å prøve…

Sendt tidligere.Norsk underholdning 2010
Produsert av: Rubicon TV
Prosjektleder: Christina Rezk Resar
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 909 55 364 / 23 04 98 41
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900