Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 18. juni 2005 kl 19.55 Livet med Larkins

Et "perfick" gjensyn!

Møt den frodige familien Larkin. (Foto: Granada Television)
Møt den frodige familien Larkin. (Foto: Granada Television)
Hva er vel bedre for å komme i sommerstemning enn en halvtime med familien Larkin? Den smørblide familien fra den engelske landsbygda dukker opp på skjermen igjen hver lørdag hele sommeren. Som Pop Larkin selv ville ha sagt det: Perfick!

Det er 1958, og livet er bare fryd og gammen hos familien Larkin. Familieoverhodet Pop Larkin har et hjerte av gull, men tar gjerne de rareste snarveier for å tjene noen slanter. Han er glad i mat, særlig ketchup, og han heller ned sterke cocktails med største fornøyelse.

Ma er den husmoderlige kraft som med all sin frodighet holder minimal orden i kaoset. Det vil si, orden er og blir en sterk overdrivelse i den familien.

Dette paret har seks barn i alt. Den eldste er Mariette, en mørkøyd snelle som har spesiell god sans for hester og kjekke gutter. Hun spilles av Catherine Zeta Jones.

Stor suksess
Livet med Larkins (Darling Buds of May) er basert på bøkene til H.E. Bates, og er spilt inn i England og Frankrike. Serien ble første gang sendt i 1991, og ble en voldsom suksess både her hjemme og i England. Den ble også gjennombruddet for smellvakre Catherine Zeta Jones, som nå er en av Hollywoods største stjerner og er gift med Michael Douglas. Hun var 22 år da serien ble spilt inn.

De andre sentrale skuespillerne har dukket opp på skjermen med jevne mellomrom. Pop Larkin, David Jason, er nå kanskje bedre kjent fra rollen som etterforskeren Jack Frost. Ma Larkin, Pam Ferris, spiller tante Marge i den nye Harry Potter-filmen. Og Charley, Philip Franks, den tilkneppede skatteinnkreveren som vi møter i første episode, har nylig spilt i den populære lørdagsserien "Med hjartet på rette staden".

Første episode
Skattefuten sender unge Charley ut for å finne ut hvorfor Pop Larkin aldri har betalt skatt. Charley ankommer Larkinfamiliens gård og gjør sitt aller beste for å overtale Pop til å fylle ut selvangivelse.

Før han vet ordet av det, er han tatt under Ma Larkins ferme vinger og blitt overnattingsgjest på gården…

Britisk dramaserie 1991
Originaltittel: Darling Buds of May (serie 1)
Produsert av: Yorkshire Television
Med David Jason, Pam Ferris, Catherine Zeta Jones, Philip Franks, Rachel Bell, Moray Watson, Julie Davies, Christina Giles, Katherine Giles, Stephanie Ralph, Ian Tucker.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41,LENKER
  • Les mer