Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. mai 2004 kl 20.25 Edel vare

Wesensteen

Programleder Andreas Diesen byr på et gjensyn med selveste Wesensteen. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Programleder Andreas Diesen byr på et gjensyn med selveste Wesensteen. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Si "Wesensteen" til en gjennomsnittsnordmann, og vedkommende vil smile anerkjennende. Wesensteen er vel omtrent den beste merkevaren for humor man kan presentere, og få komikerduoer kan hamle opp med radarparet Rolv Wesenlund og Harald Heide-Steen jr. I "Edel vare" blir det en gjennomgang av deres karriere, sammen og hver for seg.

Rolv Wesenlund og Harald Heide-Steen jr. møtte hverandre på midten av 1960-tallet, i forbindelse med et av NRKs aller første parodiprogrammer, "Kunden har alltid rett". Helt fra begynnelsen av var det klart at det eksisterte en spesiell kjemi mellom de to muntre herrene, og de ble raskt enige om å samarbeide mer. Det er et samlet Humor-Norge glad for. I kveldens program blir det glimt fra nesten 40 år med sketsjer, typer og skrudde innfall med Wesensteen.

Revy-veteraner
Wesensteen er pionerer innen norsk revymiljø. I 1965 laget de sin første profesjonelle revy, "Jeg elsker deg", på Lysthuset. Året etter stod de på scenen på Chat Noir. Tradisjonene med sommerrevy i Tønsberg ble også etablert av Wesensteen. og de har en stor del av æren for at det kom i stand et revymiljø på Hotell Klubben. Den første revyen på hotellets scene hadde premiere i 1968, og het "Verdens ende er nær". Samtidig med revyarbeidet hadde Wesensteen jobbet mye med radio, i programmet "Hørerøret".

Begrepet Wesensteen
Det var først da Heide-Steen jr. og Wesenlund opptrådte sammen på fjernsyn at de for alvor ble kjent som Wesensteen. Programmet "Og takk for det" er stedet hvor uttrykket ble skikkelig etablert. Siden gikk de hver sin vei, men med stor suksess. Wesenlund skapte lagerleder Marve Fleksnes, og han hadde også suksess som Bør Børson jr. Heide-Steen jr. ble kjent gjennom vanvittige figurer som rikstyristsjef Otmar Johansen, russisk ubåtkaptein ("Jai kan ikke se den grense under vann!") og den ubehjelpelige Sylfest Strutle.

Programleder Andreas Diesen lover glimt og gjensyn med en komikerduo hele TV-Norge har et sterkt forhold til.

Om serien
"Edel vare" er en passende betegnelse på denne serien. Her blir det galskap med Kirkvaag, Lystad og Mjøen og Team Antonsen, skarpsindig satire med Otto Jespersen og Nytt på nytt, musikalsk moro med Dizzie Tunes og Kontrapunkt, talkshow med Erik Bye og Dan Børge Akerø og gapskratt med Kvinner på randen, Blunck og Schøyen og Schøyen og Holmen – blant mye annet.


Underholdningskavalkade fra NRK, Underholdningsavdelingen
Programleder: Andreas Diesen
Prosjektleder: Bente Bull
Pressekontakt Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41 (92 01 55 79)