Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. januar 2009 kl 18.30 ORPS

Elsebeth tar over

Ling (Oriana Brut-Christensen) er førstekornettist i korpset, men får beskjed av Elsebeth om at hun må skjerpe seg for å beholde plassen. (Foto: Monser Film AS)
Ling (Oriana Brut-Christensen) er førstekornettist i korpset, men får beskjed av Elsebeth om at hun må skjerpe seg for å beholde plassen. (Foto: Monser Film AS)
Ikko, Amalie, Murmel og Babb fortviler over at deres gamle dirigent Morris skal erstattes av den kjente kornettisten Elsebeth Bull. Elsebeth merker seg dette, og forstår det som motstand mot henne. Og må få konsekvenser.

Når Gamle Tomte Musikkorps skal ha sin første øvelse med Elsebeth Bull, prøver Ikko å si i fra om at han synes det er for ille at deres lojale dirigent gjennom 9 år har fått sparken på en så brutal og uventet måte. Han får støtte av vennene sine, men i korpset er det bare de som reagerer, og styret slår raskt ned på innspillet hans. Og Elsebeth merker seg hvem som har sin sympati hos Morris.

Blod, svette og tårer
Elsebeth starter korpsøvelsen med å fortelle at hun ikke kan love hva korpsets framtid vil bringe annet enn en ting, nemlig "blod, svette og tårer". Hun mener at korps ikke handler om å ha det gøy å gjøre, og seier at fra nå av er det kun nådeløs disiplin som teller.

Hun eier ikke nåde, og har selvsagt lagt inn noen ekstra utfordringer for Ikko, Ling, Amalie, Murmel og Babb. Mobberne saboterer Murmels trommespill. Han sovner, noe Elsebeth vet å utnytte. I tillegg henger hun ut Babb foran hele korpset, når hun skal til logopeden i terapi for stammingen sin. Med sterk avsky skjønner Elsebeth at lille Ling, som er ufordragelig i hennes øyne, er den mest talentfulle av barna i korpset. Dette er ingen hindring for Elsebeth, som forteller Ling at hun må skjerpe seg hvis hun skal beholde plassen som førstekornettist.

Ambisiøse Ling
Ling føler seg dratt i to retninger. Hun har beundret Elsebeth i mange år for hennes kornettspill, og vet at hun kan ha mye å lære av henne. Samtidig ser hun hvordan Elsebeth behandler dem med stor urettferdighet, og er såret over at både hun og vennene får gjennomgå på en så sjofel måte. Likevel bestemmer hun seg for å tappert bite det i seg, og forsvarer Elsebeth. Ling har jo også som mål om å bli best, og kanskje er det som Elsebeth sier, at da må man satse alt?

Om serien ORPS
Orps er en humoristisk, romantisk, actionfylt og spennende serie om å våge å være seg selv og tørre å spille med hjertet. Vennegjengen Ikko, Amalie, Babb, Murmel og Ling er svært forskjellige som personer, men har til felles at de er stemplet som nerder, skiller seg ut fra de "kule" og må stå sammen mot mobberne og den nye dirigenten.

Når den idealistiske Morris får sparken som korpsets dirigent, tar den onde Elsebeth Bull over dirigentstaven. Hun har bestemt seg for at korpset skal bli det beste, og da er det ikke plass til å være annerledes. Det blir snart tydelig at hun gjør alt hun kan for å presse våre helter ut av korpset, og det eneste de kan gjøre er å stå samlet i kampen. De elsker jo å spille i korps, så ingenting skal stoppe dem!

Nye historier om vennegjengen i Orps kommer også som kinofilm i mars.

Barne- og familieprogram produsert av Monster Film AS for NRK (2008)
Prosjektleder NRK: Nils Stokke
Regissør: Atle Knudsen
Produsent: Olav Øen
Medvirkende: Cecilie Mosli, Henrik Mestad, August Ekanger, Ann Kristin Sømme, Oriana Brut-Christensen, Sol Elisabeth Sifsdatter Larsen, Moin Deljou, T. C. Berg Kleiven
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf 911 64 716 eller 23 04 40 79
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no