Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 31. oktober 2000 kl 20.00 Antikviteter & snurrepiperier

Antikviteter & snurrepiperier (ttv)


NRK1 tirsdag 31. oktober kl 20.00
Antikviteter & snurrepiperier

Hvor ble det av pinshysteriet?

Før og under vinter- OL på Lillehammer samlet nær sagt hele nasjonen på pins, og enkelte objekter ble omsatt for tusenvis av kroner. I dag har verdien på pins falt dramatisk, og mange har mistet interessen for dette samleområdet. Det er likevel igjen en hard kjerne pinssamlere, og en av disse er Marta Midttun fra Voss

Vi møter henne i studio hos Kjell Fuglehaug i kveldens Antikviteter & snurrepiperier.

Ellers i programmet vil Ellen Ørnes fortelle om stempling av gammelt tinn, og i kjøkkenkroken gir Gerd Wicklund Hansen og Frode Aga oppskriften på de gamle, gode brødkakene som ikke lenger er å få kjøpt i butikkene.

Samlereksperten Jakob Bø kommer med nye tips om hva som har spesiell interesse når det gjelder stedskort og lokalhistoriske kort innen det store samleområdet postkort. Som vanlig vil Veslemøy Solberg og Sven Ohrvik finne fram viser fra sangkista.

Brødkaker
4 egg
100 g sukker
1 dl melk
50 g malte mandler
50 g rosiner
1 ts sitronsaft
250 g malt grovbrød
1 stor ts bakepulver

Visp eggeplommene godt med sukkeret. Tilsett melk, malte mandler, rosiner, sitronsaft og malt brød iblandet bakepulver. Pisk eggehvitene og bland disse i deigen. Stekes i en liten, godt smurt langpanneform, omkring 3/4 time i 200 grader.

NRK1 tirsdag kl 20.00

Underholdning fra NRK Hordaland
Programleder Kjell Fuglehaug
Prosjektleder Ole-Bjørn kringstad
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilder
Marta Midttun fra Voss samler fortsatt på pins (Foto: Truls Løtvedt)

Antikviteter & snurrepiperiers faste firkløver. Fra v. programleder Kjell Fuglehaug, Gerd Wicklund Hansen, Frode Aga og antikvar Ellen Ørnes (Foto: Truls Løtvedt)

Samlereksperten Jakob Bø (Foto: Truls Løtvedt)

Matretten denne gang er brødkaker (Foto: Truls Løtvedt)