Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 1. desember 2002 kl 19.40 Brigaden

Ubehagelige nyheter

Trond Corneliussen (Håkon Ramstad, t.v.) blir konfrontert med rykter om Connie og Torstein. Han tror Tønder (John Sigurd Kristensen) står bak.  (foto: Erlend Aas)
Trond Corneliussen (Håkon Ramstad, t.v.) blir konfrontert med rykter om Connie og Torstein. Han tror Tønder (John Sigurd Kristensen) står bak. (foto: Erlend Aas)
Ryktene har begynt å gå om at Torstein hadde et forhold til Connie, samboeren til Trond. Politiet etterforsker brannen som tok Torsteins liv, og konfronterer Trond med ryktene.

Brannmester Trond Corneliussen er under politietterforsking. Politiet mener Trond og Torstein brøt alle forskrifter ved å gå inn i kirken og vil vite hvorfor avgjørelsen ble tatt. De får nyss om at Connie hadde et forhold til Torstein, og politiet spør derfor om dette påvirket Tronds handlinger ulykkesdagen. Trond stiller seg uforstående til ryktene, og avviser påstanden som en løgn fremsatt for å ødelegge for B-01. Til Connie sier han at han mistenker Tønder for å stå bak de falske ryktene…

Brustne drømmer
Sønnen til Rune på alarmsentralen, Alexander, skal endelig til intervju i opptakskomiteen for brannmannutdannelsen. Han er så godt som oppvokst i miljøet på brannstasjonen, så han tror intervjuet blir ren plankekjøring. Det blir det IKKE. Trond har tatt over Torsteins plass i opptakskomiteen, og stort blir sjokket for Alexander da han blir blankt avvist.

Om serien
Brannfolkene i Brigade B-01 har en jobb som er svært krevende både fysisk og psykisk, og de utsettes for påkjenninger som ligger på grensen av det man kan klare. De stiller alltid opp – samtidig som de hele tiden spør seg om de kunne ha gjort mer, især når liv står på spill. Hva er drivkraften til mennesker som utsetter seg for slike belastninger?

Mannskapet har også et privatliv, men jobben setter forhold og familieliv på harde prøver. Spenninger finnes også i relasjonene mannskapet i mellom, og ikke minst ulmer en maktkamp mellom Brigaden og ledelsen ved brannstasjonen, som prøver å få sterkere kontroll over det ukonvensjonelle røykdykkerlaget.

Hovedskikkelsen i serien er Trond (Håkon Ramstad), som nyter stor respekt fra kollegene for sin dyktighet og idealistiske innstilling til jobben. Likevel kjenner han seg utbrent og utilstrekkelig. Han sliter også i forholdet til samboeren Connie (Ines Prange), som føler at hun kommer i annen rekke og tenker på å forlate ham.

I tillegg er følgende skikkelser blant de sentrale i serien: Den sindige Herman (Anders Mordal), den kjekke og kvinnesky Oddvar (Duc Paul Mai-The), den ambisiøse og korrekte Per (Hallvard Holmen), machomannen Bernt (Åsmund-Brede Eike) og den lojale og familiekjære Erik (Erik Kirkman). Den tøffe og tiltrekkende Andrea (Line Verndal) er Brigadens eneste kvinnelige røykdykker. Morten (Gerald Pettersen) er grinebiteren og intrigemakeren på laget, mens Ivar (Sajid Malik) er ung og uerfaren, men desto mer oppslukt av jobben. Tønder (John Sigurd Kristensen) er den kontrollerende og formalistiske sjefen på brannstasjonen.

Egenproduksjon fra NRK Drama
Regi: Erik Poppe, Berit Nesheim, Christian Brym og Tor Tørstad
Prosjektleder: folke.gravklev@nrk.no, 23 04 53 67/41 61 82 66
Manuskript: MAIPO Film & TV-produksjon
I rollene bl.a. Håkon Ramstad, Ines Prange, Anders Mordal, Duc Mai-The, Hallvard Holmen, Åsmund Brede Eike, Erik Kirkman, Gerald Pettersen, Line Verndal, Sajid Malik, John Sigurd Kristensen, Hans Rønningen og Marianne Mørk Larsen
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364

LENKER
  • Hjemmeside