Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 20. februar 2004 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Tripp, trapp, tresko

Drapsmannen Conrad (Dion Mills) og advokaten Ingrid Burton (Rebecca Gibney) i
Drapsmannen Conrad (Dion Mills) og advokaten Ingrid Burton (Rebecca Gibney) i "Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.)
Å komme seg inn på narko-kongen Stig Endquist i Melbourne er vanskelig. Da anledningen byr seg, bruker agent Church den til å ramme politikollegaen Stones drapsmann, Conrad.

Noen i miljøet har forsøkt å likvidere Stig Endquist. Church gir Endquist falsk informasjon om at angriperen er Conrad, mannen som tok livet av Stone. Endquist sluker agnet og setter opp en skuddpremie på Conrad.

Advokat i klemme
Conrads advokat Ingrid Burton får snusen i Churchs spill og truer med å avsløre ham. Men det går ikke bedre enn at Ingrid blir nestemann på sin klients liste – Conrad kidnapper henne.

Et vanvittig race mot klokken er i gang, med Ingrid i livsfare og Conrad på flukt.

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Sterke menn og kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), har vært single en tid etter å ha hatt et forhold til Peter Church. Ellen "Mac" MacKenzie var leder for spanergruppen, helt til hun selv valgte kjærligheten framfor jobben. Oscar Stone (Ian Stenlake) var gruppens klovn, og et geni når det gjaldt å skape nye identiteter – helt til han ble skutt og drept ved å redde livet til Church. Ved seriens sjette sesongstart er det bare Danni, Church og Angie igjen av den opprinnelige gruppen. Nå må de venne seg til sin nye sjef, Luke Harris, og den nye politiagenten Christina (Chris) Dichiera.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 6), kveldens episode: "Uriel’s Sword"
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I noen av rollene: Peter Phelps, Kate Kendall, Roxane Wilson, Gary Sweet, Jacinta Stapleton og Rebecca Gibney
Pressekontakt: , tlf. 23 04 74 57