Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 12. oktober 2001 kl 19.55 Beat for beat - tone for tone

Kvinner mot menn

Stein Hauge og Tor Endresen. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Stein Hauge og Tor Endresen. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Et rent kvinnelag bestående av Merethe Trøan og Kathrine Strugstad konkurrerer i kveldens ”Beat for beat” mot et rent herrelag. Det består av bergenserne Tor Endresen og Stein Hauge.

Blant de fire er det to som har deltatt i Melodi Grand Prix-sirkuset, nemlig Merethe Trøan og Tor Endresen. Endresen har deltatt flere ganger i den norske finalen, men fikk siste plass og null poeng i den internasjonale finalen i 1997 med låten ”San Francisco”. Trøan vant den norske finalen i 1992, men klarte bare en beskjeden 18. plass med sangen ”Visjoner” i den internasjonale finalen.

Merethe Trøan sier at å delta i Melodi Grand Prix er både positivt og negativt. - Går det bra, resulterer det fort i platekontrakt og gunstig medieomtale, men når det går rett i ”dass” i den internasjonale finalen, får man stemplet GP-Merethe og den belastningen det medfører. Det tok fem år fra jeg deltok til platen min kom ut, sier Trøan som i dag er aktiv som artist på fritiden, og har en yrkeskarriere som resepsjonist.

Hennes lagkamerat er Kathrine Strugstad som er en aktiv musikalartist. Hun har vært med både i kjente og kjære musikaler som ”Grease” og i nyheter som nettmusikalen ”Cyberspace”.

Tor Endresen har med seg bysbarnet Stein Hauge, begge to noen av Bergens mest kjente artister. De er store Beatles-fans, har sterke røtter i byens musikkmiljø og bidrar gjerne med underholdning når det skjer noe på den fronten.

Endresen har deltatt i ”Beat for beat” tidligere, mens Hauge debuterer i kveld.

NRK Underholdning
Egenprodusert musikk- og underholdningsprogram
Programleder: Ivar Dyrhaug
Prosjektleder: Axel Hveding, 23 04 91 12
Pressekontakt: SAbine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10
Bilder
1. Stein Hauge og Tor Endresen. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
2. Merethe Trøan og Kathrine Strugstad. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
3. Stein Hauge, Merethe Trøan, Ivar Dyhaug, Kathrine Strugstad og Tor Endresen. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)