Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 18. mai 2004 kl 22.30 Megafon - en verden av musikk

En moderne mester

I kveldens Megafon-dokumentar møter vi Christian Eggen, en av samtidsmusikkens mest profilerte dirigenter. (Foto: Guri Dahl/Musikkinformasjonssenteret)
I kveldens Megafon-dokumentar møter vi Christian Eggen, en av samtidsmusikkens mest profilerte dirigenter. (Foto: Guri Dahl/Musikkinformasjonssenteret)
Hva er samtidsmusikk, og hvorfor har så mange så store fordommer mot den? Dette er to av temaene som belyses i kveldens Megafon-dokumentar, der vi blant andre møter dirigent Christian Eggen.

Selv om samtidsmusikken kan være smal eller vanskelig tilgjengelig, kan den også være bred og av et slag som mange mennesker faktisk forholder seg til. Mens den klassiske musikken ofte er forutsigbar, appellerer ofte samtidsmusikken til unge voksne – den er alt annet enn kjedelig.

Christian Eggen er en av samtidsmusikkens mest profilerte dirigenter, og har et stort marked også utenfor Norges grenser. Vi følger ham som komponist under arbeidet med et nytt verk, og blir med ham til Lyon på konsert for å treffe samtidsmusikeren Tan Dun, som blant annet har vunnet en Oscar for beste filmmusikk. I programmet møter vi også Kaija Saariaho og en annen nordmann med suksess i utlandet, komponisten Rolf Wallin.

Om serien
Gjennom seks dokumentarer og tre konserter blir vi bedre kjent med norske musikere og ulike sjangre. Serien inneholder en dokumentar om bluesen og Vidar Busk, og konsertopptak med samme artist. Vi blir også nærmere kjent med verdensmusikk og Mari Boine, og middelaldermusikk og Trio Mediæval både i dokumentarform og på scenen.

I tillegg sendes dokumentarer om samtidsmusikk og Christian Eggen, folkemusikk og Susanne Lundeng, og til slutt en dokumentar om de rocka folkemusikerne i Gåte.

Egenproduksjon
Regi: Erik Conders
Research/Intervju: Arild Erikstad
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252