Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 21. august 2009 kl 20.00 Film: Møtet med Forrester

Felleskap på tvers av generasjoner

Sean Connery som den sky litterære legenden William Forrester (Foto: Columbia Pictures)
Sean Connery som den sky litterære legenden William Forrester (Foto: Columbia Pictures)
Mange drømmer om å skrive "den store amerikanske romanen", og William Forrester gjorde det i første forsøk. Han ble en litterær sensasjon da han som 24-åring skrev den Pulitzer-belønte romanen "Avalon Landing". Så forsvant han fra offentligheten, tilsynelatende for alltid.

Men så dukker Jamal Wallace opp – en pågående 16-åring med en forfatterspire i magen. Han slår hull på skallet som omgir Forrester, og på nytt tennes gnisten og drømmene hos den litterære legenden.

Forrester er nabolagets særing, en sølvhåret gammel herre som kalles "Vinduet", fordi han aldri kommer ut av blokkleiligheten, men alltid står i vinduet med kikkert. Historiene om ham er mange. Hvem han egentlig er, vet ingen.

Da Jamal blir rekruttert av et elitegymnas på Manhattan for sine enestående egenskaper på basketballbanen, blir 16-åringen utfordret av kameratene til å snike seg inn i Forresters leilighet. Uforvarende blir sekken hans liggende igjen i leiligheten, full av hans egne skriverier.

Dette er utgangspunktet for et helt spesielt vennskap som bare blir dypere og dypere. Jamals unge liv blir forandret, mens Forrester finner for første gang på ti år en grunn til å komme ut av sin selvpålagte isolasjon.

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk drama (2000)
Originaltittel: "Finding Forrester"
Med Sean Connery (William Forrester); Rob Brown (Jamal Wallace), F. Murray Abraham (Professor Crawford) og Anna Paquin
Regi: Gus Van Sant
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no