Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 3. november 2005 kl 20.55 Filmplaneten

Cronenberg

Mikal Olsen Lerøen møter den kanadiske regissøren David Cronenberg. (Foto: NRK)
Mikal Olsen Lerøen møter den kanadiske regissøren David Cronenberg. (Foto: NRK)
Han har laget film om folk som blir opphisset av å krasje biler og om en forsker som ved et uhell blir til en flue. Hans siste prosjekt heter "A History of Violence". Møt den kanadiske regissøren David Cronenberg.

Programleder Mikal Olsen Lerøen inviterer til en rundreise i Cronenbergs skrudde verden. Siden 1970-tallet har han skremt og fascinert oss med filmer som "Crash", "Fluen" og "Naken lunsj". Hans siste film går i en litt annen retning; der møter vi en familiefar som uforvarende blir en slags helt etter å ha drept to ranere i selvforsvar.

Hovedrollen spilles av Viggo Mortensen, best kjent som Aragorn i Ringenes Herre. Men det er flere koblinger til Ringenes Herre: Howard Shore laget musikken, og han er også Cronenbergs faste komponist. Det blir møte med både Mortensen og Shore, og selvfølgelig hovedpersonen selv.

Dessuten blir det testing av Crash-teorien i praksis, og Per Heimly tar erotiske bilder av Mikal og "Pitbull-Terje"-aktuelle Kristin Skogheim.

Om serien
Filmplaneten er programmet for alle som er interessert i film og filmstjerner. Programleder Mikal Olsen Lerøen er uhelbredelig filmentusiast som tar seerne med på de viktigste filmfestivalene, orienterer om hva som skjer, presenterer nyheter, intervjuer store og små stjerner og gir eksklusive sniktitter på kommende filmer.

Egenprodusert filmprogram fra NRK Kultur (2005)
Programleder: Mikal Olsen Lerøen
Prosjektleder: Folke Gravklev
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 77 51/92 01 55 79