Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 18. november 2008 kl 22.30 Safari

Vrangen ut i Safari

Safari: Maleren Dawn Mellor utfordrer kjendisenes perfekte overflate – her er Hillary Clinton i fokus. (©Dawn Mellor)
Safari: Maleren Dawn Mellor utfordrer kjendisenes perfekte overflate – her er Hillary Clinton i fokus. (©Dawn Mellor)
Hvor enn vi snur oss er vi omgitt av pene, pyntelige og glatte damer. Men Safaris Helle Vaagland lar oss møte et knippe damer som ikke er redd for å slippe ut gørra.

To godt voksne venninner som aborterer, drikker, spyr og baksnakker viktige menn i kulturlivet. Det er oppskriften til tegneserien Kebbelife av Melle Hellenes. Sammen med kollega Vanessa Baird har hun skapt de to styggeste damene du finner på trykk i dette landet. Safari tok dem med ut i skogen for å finne ut hvorfor.

PJ Harvey
Polly Jean Harvey har aldri vært redd for å ta fram menneskets mørke sider. På sin siste plate synger hun om abort, drap og mareritt. Men det er faktisk ment som trøst.

Jenny Hval
Rockettothesky står bak en av høstens beste og mest kritikerroste norske plater. Men under overflaten finnes en dyster historie. Jenny Hval forteller oss hvorfor hun har skrevet et konseptalbum om Medea, kvinnen som drepte sine barn.

Dawn Mellor
"Jeg har et sted hvor de forferdelige tankene kan eksistere," sier amerikanske Dawn Mellor. I maleriene sine drukner hun Hillary Clinton, knivstikker Mor Theresa og lar Jackie Kennedy ende sine dager som forkrøplet tigger.

Joanna Rytel
Årets mest spesielle kaffeslabberas foregikk i Bergen. Svenske Joanna Rytel serverte kunstpublikummet bløtkaker formet som aborterte fostre og Safari var til stede.

Egenprodusert kunst- og kulturmagasin fra NRK Kultur (2008)
Programleder: Helle Vaagland
Prosjektleder: Ingerid Nordstrand, tlf. 996 03 903/23 04 24 93
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74/954 23 021
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no