Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. april 2007 kl 23.25 Nattkino: Space Cowboys

Gamle helter gir seg ikke

James Garner som Tank Sullivan, Tommy Lee Jones som William
James Garner som Tank Sullivan, Tommy Lee Jones som William "Hawk" Hawkins, Donald Sutherland som Jerry O’Neill og Clint Eastwood som Frank Corvin (Foto: Warner Bros.)
Fire menn får en siste sjanse til å bli helter og leve ut sine drømmer. I rollene ser vi de godt voksne herrene Clint Eastwood, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland og James Garner.

Frank Corvin (Clint Eastwood), Hawk Hawkins (Tommy Lee Jones), Jerry O’Neill (Donald Sutherland) og Tank Sullivan (James Garner) var piloter i toppsjiktet i en eliteskvadron, og var på vei til å bli de første amerikanerne i rommet tidlig på 1950-tallet. Men da NASA kom på banen, ble de fire kameratene satt på bakken. Corvin fortsatte som romfartsingeniør, Hawkins livnærte seg som frilanspilot, O’Neill ble astrofysiker med bijobb som rulleskøytedesigner, og Sullivan ble pastor i baptistkirken.

Mange år senere ble det oppdaget feil på det russiske peilesystemet, og den russiske satellitten står i fare for å krasje mot jorden i løpet av få uker. Systemet er identisk med det Corvin utarbeidet for Skylab. Lederen for NASA, Bob Gearson (James Cromwell), ber derfor Corvin om hjelp med å få satellitten i riktig bane.

Corvin går med på det – på én betingelse: han vil opp i rommet for å ordne det selv, og han vil ha med Hawkins, O’Neill og Sullivan som mannskap.

Amerikansk spillefilm fra 2000
Originaltittel: "Space Cowboys"
Regi: Clint Eastwood
I rollene: Clint Eastwood, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland, James Garner, James Cromwell, Marcia Gay Harden
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83