Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 29. mai 2003 kl 20.30 Sirkusprinsessen 2002

Kvinnene viser seg fram

Asgeir Borgemoen leder Sirkusprinsessen 2002. (NRKfoto: Anne Liv Ekroll)
Asgeir Borgemoen leder Sirkusprinsessen 2002. (NRKfoto: Anne Liv Ekroll)
For åttende gang arrangerer det berømte Sirkus Scott den internasjonale kåringen der bare kvinnelige artister kan delta; NRK sender eventet for sjette gang. Også i år er Asgeir Borgemoen plass i Stockholm for å lede showet.

Krystallkuler, kjettinger og "levende" hjul er noen av ingrediensene i årets forestilling. Kvinnelig eleganse kombinert med styrke og mot, preger deltakerne og Asgeir Borgemoen lar seg imponere.

Vi får også se hva han selv er god for når han entrer podiet i smoking og med egne humornumre. For vår mann har faktisk ganske god peiling på sirkus. Han er både flammesluker og sjonglør med bakgrunn fra gjøglergruppen Stella Polaris.

Det er brødrene Robert og Henry Bronett som har æren for at denne prisen ble satt ut i livet – riktignok etter en idé fra faren, Francois Bronett. Prinsesse Christina fru Magnusson er Sirkusprinsessens beskytterinne og juryens formann, og det er alltid hun som deler ut vinnertrofeet til den dyktigste.

Prestisje
I løpet av de åtte årene Sirkusprinsessen er blitt arrangert, har kåringen rukket å bli et svært populært og prestisjetungt event. Verdens absolutt fremste kvinnelige sirkusartister drømmer om å forbindes med arrangementet. Det å være blant de utvalgte som inntar manesjen i kampen om førsteprisen, er både en ære, utfordring og mulighet til en karriere på de store verdensscenene.

Konkurransen er hard, og det blir mye spenstig Asgeir har å by på i kveldens program.

NRK Underholdning
Norsk/svensk produksjon
Programleder: Asgeir Borgemoen
Prosjektleder: Eva Rutgerson Bie
Pressekontakt: Sabine Skarstad, 23 04 99 18/90 18 36 10