Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 25. oktober 2000 kl 20.30 Verden ler av Norge

Verden ler av Norge (ttv)


NRK1 onsdag 25. oktober kl 20.30
Verden ler av Norge (4:11)

Flere godbiter fra Montreux

Andreas Diesen blar videre i NRKs Montreux-historie, og har kommet til de gylne 70-åra. Det var nemlig på 70- tallet at Montreux-rosene blomstret for alvor for Fjernsynets underholdningsavdeling. Denne gangen får vi med oss overgangen fra sort-hvitt til farger, og hovedpersonene i kveldens program er Trond Kirkvaag og Jon Skolmen.

I 1973 het NRKs bidrag til Underholdningsfestivalen i Montreux \"Buffalo Bluff\'s International Wall-to-Wall Show\", og dette lille, rare programmet dro hjem en Chaplin-pris, eller Byen Montreux\' pris som den også kalles, for festivalens morsomste program. Programmet var produsert i sort- hvitt, men for å glatte over dette faktum ble det lagt et blåstikk på hele programmet. \"Gud, så frekt!\" sa svenskene - i ren misunnelse selvsagt...

Programmet består i sin helhet av enkeltstående vitser, eller \"gags\", som det heter når de fremføres på fjernsyn. Det er ingen replikker, men stikkord som \"VM i Dårlig Ånde\", \"Veggdyrkontrollen\", \"Smitten\" og \"Rullende do\" sier kanskje sitt. I tillegg til Trond Kirkvaag og Jon Skolmen medvirker Andreas Diesen og Anne Marit Jacobsen.

Rent bord
Det blir mer med Trond og Jon. Disse to gjorde nemlig rent bord i Montreux i 1976. Programmet \"The Nor-Way to Broadcasting\" fikk Gullrosen, Chaplin-prisen og Presseprisen. Og programmet om innføringen av fjernsyn i Norge er blitt en klassiker. Sekvensene om en kringkastingssjefs hverdag og om hvordan lisensinnkreverne opererer er kjent for stadig nye generasjoner seere.

NRK1 onsdag kl 20.30

Egenprodusert underholdning
Programansvarlig Andreas Diesen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilder
1. Fra \"Buffalo Bløffs internasjonale vegg-til-vegg show\": Veggdyrkontrolløren (Trond Kirkvaag) har kommet over et prakteksemplar...(Foto: Øyvind Næss)
2. Fra samme program: En ektemann (Jon Skolmen) nyter livet før kona kommer med støvsugeren (Foto: Øyvind Næss)