Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 30. april 2007 kl 19.55 Faktor: Atle Hamre - mellom sulky og celle

Fra kjendiskusk til kjendisutpresser

Vi møter Atle Hamre i kveldens dokumentar. (Foto: Per Foss, NRK)
Vi møter Atle Hamre i kveldens dokumentar. (Foto: Per Foss, NRK)
Atle Hamre falt fra toppen og nådde bunnen. I dette programmet følger vi ham på veien tilbake, fra før løslatelsen og fram til nye seire på travbanen. Men for en knapp måned siden ble Hamre arrestert og varetektsfengslet, siktet for utpressing nok en gang.

I programmet møter vi den innsatte Hamre, kusken Hamre, forretningsmannen Hamre og familiemannen Atle Hamre. Vi møter personer som har stått og som står ham nær.

Vi blir også kjent med flere sider av Atle Hamre og ikke bare som den resultatbevisste, kyniske travkusken og utpresseren som har preget førstesidene i landets aviser.

Vi møter også hans kone Trude. Hun har stått ved hans side i 26 år uansett hvor kraftig det har stormet. Hva nå, hvis han blir tiltalt og dømt for andre gang?

Tidligere dømt for utpressing
I 2002 ble travkusk Atle Hamre dømt til 5 års fengsel for å ha presset tidligere skipsreder Thor Christensen for 20 millioner kroner. Under rettssakene mot ham i 1999 og 2002 kom det frem historier om usynlighetsdrakter, koblinger til mediekjendiser som Halvard Flatland og koblinger til østeuropeisk mafia. Atle Hamre ble dømt som bakmann, fengslet og dømt til å betale tilbake 20 millioner kroner. NRK startet opptakene til denne dokumentaren før Hamre ble løslatt. Vi har fulgt hans oppturer og nedturer.

John-André Samuelsen og Per Foss fra NRK Østafjells stilte følgende spørsmål før dokumentaren om Atle Hamre; - Hva skjer med et menneske når det faller fra topp til bunn, hvor hard er veien tilbake og er det mulig å nå toppen igjen? Idéen var å følge Hamre på og av travbanen i en periode på ett år.

29. mars i år ble Atle Hamre arrestert igjen, og nok en gang siktet for utpressing. Han sitter fortsatt fengslet. De siste opptakene til dette programmet ble gjort med hans kone i midten av april.

Egenprodusert dokumentar fra NRK Østafjells (2007)
Programansvarlig: John-André Samuelsen
Redaktør: Oddbjørn Rosnes
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no