Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 4. april 2002 kl 22.30 Da Dylan kom til Langesund

Ildsjelene på kysten

	
 Da Dylan kom til Langesund Dag Erik Pedersen står for ideen og produksjonen av programmet
Da Dylan kom til Langesund Dag Erik Pedersen står for ideen og produksjonen av programmet "Da Dylan kom til Langesund". (Foto: Ole Kaland)
Dag Erik Pedersen, som før jul presenterte siste program i serien ”Mitt Mekka”, har sammen med filmregissør Nils Gaup laget kveldens program. Det handler om entusiaster, med stor E, i nærmiljøet og om hvor avhengig de små lokale samfunn rundt om i landet vårt er av dem.

Langesund, et lite tettsted på Telemark-kysten, har hatt en markant oppblomstring av turister i sommersesongen. Mye av dette skyldes en stadig økende kulturell utvikling på Wrigtegaardens scene. Hit kommer alt som kan krype og gå av våre kjente artister som Morten Abel, Morten Harket og a-ha, DDE og mange flere. De siste årene har også store kjente internasjonale artister som The Band, BB King og Jayhawks tatt turen til kyststedet.

Bob Dylan
Men en drøm har man alltid hatt i Langesund. Tenk å en dag få Bob Dylan, vår tids poet, til å spille i bygda. Denne ideen ble unnfanget allerede for 23 år siden, på en busstur til Göteborg på vei til nettopp en Dylan-konsert. I tiden etter er ideen blitt nærmest som en besettelse for entusiastene i Langesund.

I kveldens program skal det handler om fire menn som endelig har lykkes med sin store drøm. Vi følger dem de siste hektiske dagene før viseguden står på scenen, og blir med på opplevelsen den store dagen

Dette er også en film som viser hva som egentlig kreves når en av rockens superstjerner endelig kommer på besøk til det minste stedet han noen gang har spilt på.

Men det er først og fremst en kjærlighetserklæring til håpet og drømmen om at det umulige er mulig, bare man jobber lenge nok - og aldri gir opp!

NRK Underholdning
Egenprodusert magasinprogram
Av: Dag Erik Pedersen og Nils Gaup
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde
1. Dag Erik Pedersen står for ideen og produksjonen av programmet ”Da Dylan kom til Langesund”. (Foto:Ole Kaland)
2. og 3. Fire entusiaster. (Foto: NRK)