Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 24. september 2007 kl 22.30 Store studio

Kunst som kjærlighet, kritikk og dømmer

Anne Lindmo leder som vanlig Store studio, der vi i dag får møte både Åse Kleveland, David Lynch og den iranske tegneserieskaperen Marjane Satrapi (Foto: Jan Alsaker)
Anne Lindmo leder som vanlig Store studio, der vi i dag får møte både Åse Kleveland, David Lynch og den iranske tegneserieskaperen Marjane Satrapi (Foto: Jan Alsaker)
I kveldens Store studio skal Åse Klevland lede an i allsang: som nyansatt direktør i Rikskonsertene har hun lansert prosjektet Hele Norge synger. Dette er en storsatsning der kjente og kjære artister i tre år fremover skal turnere landet rundt og få publikum med i spontan sangglede.

Pål Bang Hansen har møtt den iranske tegneseriekometen Marjane Satrapi. I 2002 ga hun ut Persepolis, en selvbiografi i tegneserieformat. Fortellingen er nå blitt tegnefilm og omtales allerede som en animasjonsklassiker. Persepolis er en morsom og skarp historie om politikk, religion og identitet, om å vokse opp i et diktatur og om å digge Iron Maiden under hijaben. Filmen vant juryprisen i Cannes i 2007, og fikk ekstra oppmerksomhet da iranske myndigheter protesterte mot at den skulle vises.

Indre imperium
De fleste som har sett tv-serien Twin Peaks, eller filmer som Blue Velvet og Wild at Heart blir slått av David Lynchs evne til å lage drømmeaktige, fryktinngytende og vakre filmfortellinger. I kveldens Store Studio møter du Odd Geir Sæther som fikk jobb som fotograf på David Lynchs siste film "Inland Empire". Sæther forteller om sitt møte med filmgeniet og hans underlige arbeidsmetoder.

Om Store studio
Store studio er NRKs mandagstalkshow. Programleder Anne Lindmo byr på aktuelle gjester, reportasjer og live musikk.Egenproduksjon fra NRK Kultur
Programleder: Anne Lindmo
Prosjektleder: Haagen Guttu
Kontaktperson, Marked og kommunikasjon: Hilde Ljøen, tlf 23 04 72 36/95 70 11 47
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no