Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 26. august 1999 kl 23.15 Nære forbindelser

Nære forbindelser (t)


NRK1 torsdag 26. august kl 23.15
Nære forbindelser (2:5)
Gordon sjokkerer alle

Gordon ligger på sykehuset og hans personlige sykesøster er negressen April. De to får god kontakt, og da hun ikke er på jobb den dagen han blir utskrevet, reiser han hjem til henne.
Der får han se at samboeren har rasert leiligheten hennes, og han lover å hjelpe henne å sette den i stand igjen. Det fører til et kyss.

Det er julefeiring på gang og alle søstrene Hammond er samlet hos Lousie og Robert. Maddy har flyttet inn hos forfatteren Erin, mens Stephen har flyttet inn hos Pru.
Julemiddagen skal dette året inntas uten foreldrene Gordon og Dorothy, som skal tilbringe julen utenlands for første gang. Men midt i middagen ringer det på døra, og der står Dorothy med en meget overraskende nyhet og nærmest i sjokk.

Om serien
Nære forbindelser er en dramaserie om forhold voksne mennesker i mellom, og hadde premiere i hjemlandet England i 1998. Serien er skrevet av Deborah Moggach, som mener det finnes skjult dynamitt i et hvert hjem. Hun håper \"Nære forbindelser\" er en serie der alle familier kan finne noe å kjenne seg igjen i.

Dramaserien har det meste fra den første kjærligheten til lesbiske forhold og utroskap.
Maggoch innrømmer at hennes egne familieopplevelser har smittet over på serien hun har skrevet. Selv er hun en av fire søsken, og har to tenåringsbarn.
- \"Nære forbindelser\" er om alt. Jeg ville at den skulle være morsom og dramatisk, med mye drama og tragedie, men også fylt med humor. Det tror jeg at jeg har greid, sier forfatteren Maggoch.

NRK1 fredag kl 23.15

Bilde (via Scanpix/Internett)
Gordon faller pladask for sin unge sykepleier April under sykehusoppholdet (Foto: BBC).

Dramaserie fra BBC
Originaltittel: Close Relations
I rollene: Keith Barron, Sheila Hancock, Alice Krige, Amanda Redman og Kelly Hunter

Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18