Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 25. oktober 2003 kl 19.55 Hotell i særklasse

Fint skal det være…

Rollen som den maniske, lett psykopatiske hotelleieren Basil Fawlty, passet komikeren John Cleese som hånd i hanske (Foto: EX RT)
Rollen som den maniske, lett psykopatiske hotelleieren Basil Fawlty, passet komikeren John Cleese som hånd i hanske (Foto: EX RT)
Basil gjør hva det skal være når han kjenner lukten av fine titler, og når de fine titlene uteblir, vet han råd. Han setter inn en annonse i det snobbete bladet "Country Life", og ikke lenge etter dukker Lord Melbury opp på hotellet. Basil er tvekroket av servil lykke, men lorden viser en lite adelig oppførsel etter hvert…

Lord Melbury ber om en liten tjeneste. Om Fawlty kunne løse inn en sjekk? Basil takker og bukker, selvfølgelig vil han hjelpe en av kongerikets støtter. Det viser seg imidlertid at "Lord Melbury" ikke er det minste adelig, men en bedrager og ettersøkt av politiet. Dette faktum har en øyeblikkelig virkning på Basils oppførsel.

Den fryktelige sannheten har nådd Basils hjerne, og den beste retten på Basils meny akkurat nå serveres kald – iskald. I resepsjonen står Sir Richard Morris med frue, et virkelig dannet par fra overklassen, men Basil ser bare "lorden" på vei ned trappen og lar sarkasmene hagle over bedrageren. Når Basil går løs på ham fysisk, forstår Melbury at spillet er over og løper ut av hotellet mens hotelleieren roper fornærmelser etter ham.

Det sjokkerte paret Sir Richard og Lady Morris skynder seg ut i bilen sin. Den ekte adelen har, dessverre for Basil, akkurat fått en presentasjon av en helt vanlig dag på Fawlty Towers.

Britisk situasjonskomedie fra 1975
Originaltittel: "Fawlty Towers"
Regi: Bob Spiers
I rollene: John Cleese, Prunella Scales, Connie Booth, Andrew Sachs og Michael Gwynn som Lord Melbury
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83