Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 17. januar 1999 kl 19.00 Ordinary People

Ordinary People (t)

NRK2 søndag 17. januar kl 19.00
Ordinary People

Robert Redfords regidebut
Kveldens amerikanske spillefilm fra 1980 er Robert Redfords debutarbeid som regissør. Det knyttet seg derfor stor spenning til hvordan den rutinerte filmhelten ville løse denne nye utfordringen.
Og filmen fikk en særdeles god mottakelse - ikke minst på grunn av dens troverdige historie og sterke rolleprestasjoner fra Timothy Hutton som spiller plaget tenåring og Donald Sutherland og Mary Tyler Moore som hans foreldre.
Filmen ble nominert til seks Oscar-priser og vant hele fire - for beste film, mannlige birolle (Hutton), regi og manuskript.

Skyldfølelse
Historien dreier seg om en ung gutt som lider av skyldkompleks etter at hans eldre bror omkom i en seilbåtulykke. Familien er typisk amerikansk, den hører hjemme på livets solsiden i utkanten av Chicago, men blir snart berørt av sønnens sjelelige konflikter. Etterhvert begynner familiemedlemmene ubønnhørlig å gli fra hverandre.
Vi får et nærbilde av de mer komplekse sider ved et amerikansk borgerlig ekteskap. Under den glatte overflaten skuler det seg uforløste konflikter og frustrasjoner.
- Jeg vet ikke sikkert hva filmen har å si til vår tids tenåringer, men jeg er i hvert fall overbevist om at alle foreldre har noe å hente, uttalte Redford i forbindelse med lanseringen i 1980.
NRK2 søndag kl 19.00
Bilder (elektronisk via NTB/Data-tv/Internett)
En ganske alminnelig amerikansk familie, med uforløste frustrasjoner bak fasaden. F.v. Mary Tyler Moore, Donald Sutherland og Timothy Hutton.

Amerikansk spillefilm fra 1980
I rollene bl.a. Donald Sutherland, Mary Tyler Moore, Timothy Hutton og Judd Hirsch.
Regi: Robert Redford
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne-Marie Astad, 23 04 98 41