Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 23. desember 2002 kl 10.30 Et rotteliv

En kjærlighetshistorie

Rotten Isabella faller av en bil i
Rotten Isabella faller av en bil i "Et rotteliv". (Foto: Warner Bros.)
Mye rart kan skje når en liten rottefrøken faller av støtfangeren på en bil og blir reddet av en barsk kunstnerrotte ved navn Monty.

Det øsregner og rotten Isabella er på vei nedover Manhattan bakpå støtfangeren på en taxi. Plutselig blir hun kastet av og mister paraplyen sin i fallet. Men så møter hun Monty, som tilbyr seg å følge henne hjem.

Innen de når leiligheten hennes, har Monty forelsket seg dypt. Det han ikke vet er at Isabella er datteren til presidenten, og langt utenfor hans rekkevidde sosialt. Han er bare en fattigslig kunstner som strever med å få endene til å møtes.

Kjærlighet og problemer
Slik begynner denne kjærlighetshistorien mellom to rotter i New York. Men dette er ikke bare fryd og gammen. Våre rottevenner må også bekjempe en skummel fyr fra skadedyrkontrollen som har bestemt seg for å utrydde alle rottene i New York.

”Et rotteliv” er en dukkefilm med figurer laget av tyske Augsburger Puppenkiste, et tysk dukketeater, og med kjente skuespillere som statister. Vi møter blant andre Lauren Hutton og Beverly D’Angelo.

Tysk dukkefilm fra 1998
Originaltittel: Die Story von Monty Spinnerratz/A Rat’s Tale
Produksjon: Warner Bros. International Television
Regi: Michael F. Huse
I rollene: Josef Ostendorf, Beverly D’Angelo, Lauren Hutton, Jerry Stiller.
Pressekontakt: Sidsel Linden, 23 04 98 41/909 55 364