Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 8. september 2008 kl 23.15 Dalziel og Pascoe

Ung død og party-dop

Sjefsetterforsker Andrew Dalziel (Warren Clarke) og førstebetjent Peter Pascoe (Colin Buchanan, bak) i
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel (Warren Clarke) og førstebetjent Peter Pascoe (Colin Buchanan, bak) i "Dalziel og Pascoe". (Foto: BBC)
Takket være sine ferdigheter på cello er Alec Jordan skolens stolthet. En natt blir 17-åringen funnet druknet. Han har et sår i hodet og en blodprøve viser at han har fått i seg en overdose av party-dopet "roofies". Dalziel og Pascoe får saken.

Av uforutsette årsaker blir denne saken et følelsesmessig minefelt for sjefsetterforsker Dalziel. Det viser seg nemlig at Dalziel var i en trafikkulykke ti år tidligere, og at han da kom til å kjøre ned den druknede guttens mor. Livet hennes sto ikke til å redde, og Alecs far, Brian Jordan, bærer et langvarig og bittert nag til Dalziel.

Besettelser
Konas død blitt en besettelse for herr Jordan. Dalziel er på sin side fullstendig oppslukt av Alec og hans skjebne. Etterforskeren setter seg grundig inn i miljøet på skolen der Alec gikk.

Og han er fast bestemt på å finne kilden til dopet som kan ha tatt livet av unge Alec.

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelig hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner. Han har et forhold til Ellie.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk kriminaldrama (1996)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe, Series 6
Kveldens episoder: Dalziel & Pascoe, sesong 6 (1+2:8): Walls of silence, part 1
Produsert av: BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel), Colin Buchanan (Peter Pascoe), Susannah Corbett (Ellie Pascoe), Prunella Scales (Miss Disney), Dominic Jephcott (Dr Sam Fallowfield), James D'Arcy (Franny Roote), Zoë Hart (Anita Sewell)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57, mail:
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no