Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 16. juli 2005 kl 19.40 Livet med Larkins

Mot bryllup hos Larkins

Bryllup i familien Larkins. (Foto: Grenada)
Bryllup i familien Larkins. (Foto: Grenada)
Den robuste og livsglade bonden Pop Larkin strutter av stolthet nå da det stunder mot bryllup mellom hans eldstedatter Mariette og den tidligere skatteoppkrever Charley Charlton.

Det skal bli årets store begivenhet, bedyrer Pop, og han forsikrer at bruden vil komme til å se ut som en dronning. Og Mom skal bli som selveste keiserinnen i eventyret.
Men dessverre, ikke alt står bra til i den lykkelige forhåndstid. Pop finner nemlig ut at han jo har et uforløst oppgjør med myndighetene. Han får en viss anklage på nakken, og det kan i verste fall hindre ham i å delta i sin datters vielse.

Om serien
Livet med Larkins (Darling Buds of May) er basert på bøkene til H.E. Bates, og er spilt inn i England og Frankrike. Serien ble første gang sendt i 1991, og ble en voldsom suksess både her hjemme og i England. I sommer blir det gjensyn med den robuste engelske bondefamilien på NRK1.

Livet med Larkins ble også gjennombruddet for smellvakre Catherine Zeta Jones, som nå er en av Hollywoods største stjerner og er gift med Michael Douglas. Hun var 22 år da serien ble spilt inn og har rollen som eldstedatteren Mariette.

Serien tar oss med til året 1958, og livet er bare fryd og gammen hos familien Larkin. Familieoverhodet Pop Larkin har et hjerte av gull, men tar gjerne de rareste snarveier for å tjene noen slanter. Han er glad i mat, særlig ketchup, og han heller ned sterke cocktails med største fornøyelse.

Ma er den husmoderlige kraft som med all sin frodighet holder minimal orden i kaoset. Det vil si, orden er og blir en sterk overdrivelse i den familien. Paret har seks barn i alt.

Britisk dramaserie 1991
Originaltittel: Darling Buds of May (serie 1)
Produsert av: Yorkshire Television
Med David Jason, Pam Ferris, Catherine Zeta Jones, Philip Franks, Rachel Bell, Moray Watson, Julie Davies, Christina Giles, Katherine Giles, Stephanie Ralph, Ian Tucker.
Pressekontakt: Anna-Marie Normann tlf 23 04 78 53 / 907 75 758