Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 17. juli 2000 kl 20.00 Svenske hjarte

Svenske hjarte (t)

NRK1 mandag 17. juli kl 20.00
Svenske hjarte (12:20)

Lykkelige Elisabeth

Louises innblanding i Elisabeths kjærlighetsliv har vist seg å slå til for fullt. Nils har fridd til Elisabeth, og forlovelsen er et faktum. Nå trenger hun i alle fall ikke å bekymre seg for penger mer, men er det nok til å gjøre henne lykkelig?

Noen andre som har pengeproblemer er Hellen og Börje. De sliter økonomisk, og Hellen har bestemt seg for å slutte skolen og reise til Norge for å jobbe. Den nyheten setter ikke Börje særlig pris på.

Tomas og Marianne har fortsatt uenigheter. Etter mange års fravær er Tomas? forrige kone dukket opp, og vil ta opp igjen kontakten med ham og datteren Julia. Tomas og Julia tilbringer stadig mer tid sammen med henne, og Marianne gjør sitt beste for å skjule sjalusien. Kveld etter kveld sitter hun hjemme og venter på dem, og til slutt renner det over for henne.

Om serien
I \"Svenske hjerter\" møter vi fem svenske familier som bor i samme rekkehus utenfor Göteborg. Serien er skapt av Carin Mannheimer, en av Sveriges store dramatikere innen samfunnskommenterende film og teater.

\"Svenske hjerter\" hadde premiere i svensk fjernsyn høsten 1987 og ble en øyeblikkelig suksess. I 1989, 1995 og 1998 ble det vist nye avsnitt der noen skikkelser forsvant underveis og nye kom til.

Persongalleriet består av Elisabeth (Solveig Ternström), som er gift med tannlegen Torsten (Ulf Qvarselbo). Deres nærmeste naboer er Henrik (Sten Ljunggren) og Kristina (Doris Funcke) som begge er lærere. De er også naboer med Börje (Stig Torstenson) som er snekker og hans kone Hellen (Anita Nyman) som er hjelpepleier.

I nabolaget bor også nyinnflyttede Harald (Jarl Borssén) og Louise (Gunilla Åkesson), og Marianne (Agneta Danielsson) som jobber som frisør og hennes kjæreste Tomas (Lars-Christer Karlsson).

NRK1 mandag kl 20.00

Svensk dramaserie fra SVT
Manus og regi: Carin Mannheimer
I hovedrollene: Ulf Qvarsebo, Doris Funcke, Sten Ljunggren, Solveig Ternström, Stig Torstensson, Anita Nyman og Agneta Danielsson.