Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 20. august 2000 kl 20.25 St. Mikael

St. Mikael (t)


NRK1 søndag 20. august kl 20.25
St. Mikael (7:12)

Svertes i pressen

Journalisten Svante Nylén som besøkte St. Mikael grunnet morens mageonde, er ikke fornøyd med behandlingen på Akuttenheten. Han holdt et forferdelig leven mens moren ble behandlet, og nå fortsetter han med å sverte St. Mikael og gi personalet elendig kritikk på forsiden av sin avis.

Eva føler seg spesielt utsatt ettersom det var hun som behandlet Nyléns mor, og det kommer ikke særlig beleilig for henne siden hun allerede er truet med søksmål av en annen misfornøyd pasient. Kollegene har imidlertid full tiltro til Eva, og støtter henne i den vanskelige tiden.

I kveldens episode får St. Mikael inn en underlig pasient. En sekt bringer inn sin overordnede som har sittet i meditasjonsstilling i tre dager uten verken å snakke, tisse eller spise, og nå er de bekymret for hans tilstand.

Om serien
St. Mikael er en av de få sykehusene som fortsatt finnes i Stockholm sentrum. De siste 15 årene har sykehusets eksistens blitt truet av politikere, og sykehusets ressurser har kontinuerlig blitt utsatt for nedskjæringer. Akutten er St. Mikaels eneste håp, og et forsøk på å omorganisere og forbedre sykehusverdenen blir satt i gang av politikerne. Går det bra, kan St. Mikaels fremtid være sikret.

Serien om St. Mikael bygger på disse faktaopplysningene. Den forteller historien om menneskene som jobber på Akutten, mennesker som skal ta hånd om ofre for alt fra ulykker til skuddskader og mishandling. De skal også ta seg av mindre skader som kutt i fingeren, eller rett og slett hjelpe folk som trenger trøst.

De ansatte må prøve å glemme sine egne problemer og alltid la pasientene komme i første rekke. De er leger og sykepleiere som er håndplukket for sin kompetanse, og hver dag og hvert minutt er et spørsmål om liv og død.

Disse utgjør Akutten:
Sjefsoverlege Lars Wenkman (Björn Gedda), overlege Jan Mattsson (Leif Andrée),
kirurg Eva Gunnarsdotter (Åsa Forsblad), undersykepleier Cecilia Ciderius (Rebecka Hemse), narkoselege Jörgen Cedermark (Mats Långbacka), ortoped Yvonne Hallman (Erika Höghede), avdelingsleder Anita Johansson (Chatarina Larsson) og narkosesykepleier Max Sterning (Emil Forselius).

NRK1 søndag kl 20.25

Bilde
1. Eva Gunnarsdotter (Åsa Forsblad) er i hardt vær for tiden. (Foto: Joakim Strömholm)

Svensk damaserie
Produksjon: SVT Drama
I rollene: Björn Gedda, Chatarina Larsson, Emil Forselius, Erika Höghede, Mats Långbacka, Rebecka Hemse, Åsa Forsblad og Leif Andrée.
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18.