Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 18. august 2008 kl 21.30 Film: Farlige forbindelser

Intriger i det 18. århundre

Glenn Close, John Malkovich og Michelle Pfeiffer i et erotisk drama før den franske revolusjon.
Glenn Close, John Malkovich og Michelle Pfeiffer i et erotisk drama før den franske revolusjon.
"Farlige forbindelser" er basert på den erotiske romanen av samme navn som Choderos de Laclos skrev i 1782, for å sjokkere. Boken ble en skandalesuksess i Paris. I filmen møter vi stjerner som Glenn Close, John Malkovich og Michelle Pfeiffer.

Handlingen utspiller seg i tiden rett før den franske revolusjonen, og er en tidløs historie om erotiske intriger. Vi blir kjent med den beregnende og begavede Marquise de Merteuil (Glenn Close) som får sin tidligere elsker, den amoralske Vicomte de Valmont (John Malkovich), med på en intrikat plan om hevn. Merteuils nye elsker, M. Le Comte de Bastide, har nemlig forlatt henne for å gifte seg med en jomfru. Hennes hevngjerrige mål er å få Valmont til å forføre Bastides kommende brud, den vakre Cecile de Volanges (Uma Thurman), datter av Madame de Volanges (Swoosie Kurtz).

Men den treske Merteuil finner snart ut at Valmont har egne planer. Han har kastet sine øyne på en større erotisk utfordring, den ærbare, vakre, gifte kvinnen Madame de Tourvel (Michelle Pfeiffer). Hun tror fullt og fast på at ekteskapet er innstiftet i himmelen.

Mens Merteuil spinner sitt nett av manipulasjon og bedrag, raser Valmont mot ødeleggelse. Han har undervurdert kjærlighetens makt, forfengelighetens forblindende natur og rekkevidden av Merteuils grusomhet.

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk drama fra 1988
Originaltittel: "Dangerous Liaisons"
Regi: Stephan Frears
I rollene: Glenn Close, John Malkovich, Michelle Pfeiffer, Uma Thurman og Keanu Reeves