Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 28. desember 2002 kl 23.45 Nattkino: Nattkino: Ei heilt spesiell kvinne

Hvem drepte Emma?

Gene Wilder har rollen som Larry
Gene Wilder har rollen som Larry "Cash" Carter i nattkinoen i kveld.
Året er 1938, og Larry ”Cash” Carter har bosatt seg i en stille by i Connecticut hvor han trener den lokale teatergruppen. Freden blir brutt når en kvinnelig nazimotstander i byen blir funnet myrdet. Politiet tror det er nazistene som står bak, og engasjerer Cash til å etterforske saken.

Den velstående Emma Sachs var en aktiv nazimotstander som brukte egne midler for å hjelpe jøder til å flykte fra Tyskland. Nå når hun er drept, mener politiet at det er en ond skygge fra Det tredje riket som har nådd den idylliske byen Stamford.

I tillegg til å være primus motor for teatergruppen, arbeider Cash som privat etterforsker. Hans gode venn, politidetektiv Tony Rossini, ber ham om hjelp til å finne ut hvem som myrdet Emma Sachs.

Djevelske krefter
Cash forstår raskt at det ikke bare hersker harmoni i den lille byen. Tvert imot er det djevelske krefter i sving. Ikke minst er nazisten Klaus Gruber skummel, og han dør plutselig etter en middag med en skjønn blondine.

Også i Emma Sachs nærmeste krets finnes det mystiske personer. Det er både utro tjenere og grådige slektninger som ble svært misfornøyde da hun kvelden før drapet kunngjorde at hun ville endre testamentet sitt til fordel for en motstandsgruppe i Tyskland.

Etter kort tid er Cash’ nysgjerrighet så pirret at han risikerer sitt eget liv for å oppklare saken.

Gene Wilder har rollen som Cash. Wilder har også skrevet manus til filmen som er den andre i rekken om Larry ”Cash” Carter.

Amerikansk spillefilm fra 1999
Originaltittel: The Lady in Question
Regi: Joyce Chopra
I rollene: Gene Wilder, Mike Starr, Cherry Jones, Clare Bloom
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36