Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 28. februar 2009 kl 22.45 Et iskaldt kappløp

Raskere enn Amundsen?

Det norske laget er fortsatt ved godt mot (Foto: BBC)
Det norske laget er fortsatt ved godt mot (Foto: BBC)
I det fjerde programmet i denne påkostede BBC-serien prøver det norske laget å tilbakelegge strekningen raskere enn Amundsen og hans team gjorde for nesten 100 år siden.

Utstyret og klærne de bruker er identisk. Avstanden likeså. Lagleder er Rune Gjeldnes.

For britene med Bruce Parry i spissen er det tøffe tak. To av deltakerne er så skadd at de er blitt fløyet ut av området. Nå må seks mann – og ikke åtte – trekke to 500 kilos sleder over isen. Parry må også velge hvilke ekspedisjonsmedlemmer som skal tilbakelegge den siste strekningen til selve polpunktet. Hvem får være med på den viktigste distansen?

Om serien
BBC gjenskaper i denne serien kappløpet mellom Roald Amundsen og Robert Falcon Scott. I løpet av seks søndager følger vi et norsk og britisk team som skal tilbakelegge samme distanse i tilsvarende omgivelser og med utstyr likt det de to polfarerne brukte den gangen.

Polaråret
Serien vises på NRK i forbindelse med markeringen av det internasjonale Polaråret som starter 1. mars. 55.000 forskere fra 60 land skal forske på arktiske strøk de neste to årene. Resultatene vil gi oss viktige opplysninger om klimaendringer og mer viten om ressursene som skjuler seg under snø og ismassene både i Arktis og Antarktis.

Programmet er sendt tidligere.

Dokumentarserie produsert av BBC
Originaltittel: Blizzard – Race to the Pole
Norske kommentarer: Nils Nordberg
Pressekontakt: Erik Bull , mobil: 99599760
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no