Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 1. februar 2003 kl 21.30 Med hjartet på rette staden

En hestehandel om døden

Politikonstabel Mike (Jason Durr) må rydde opp i en arvesak i
Politikonstabel Mike (Jason Durr) må rydde opp i en arvesak i "Med hjartet på rette staden". (Foto: Yorkshire Television)
Like utenfor Aidensfield har bonden Charlie Weller en fin farm. En dag unge Lottie er ute og rir, finner hun husbonden liggende død nedenfor låvetrappen. Tilsynelatende har han falt om av hjerteslag. Lottie er datter til Peggy, Wellers husholderske, som nå viser seg å arve alt, ifølge Wellers testamente.

Jackie som er advokat i Aidensfield, synes det er mistenkelig at gamle Weller forandret testamentet sitt rett før han døde. Avdødes nærmeste slektning, nevøen Martin Weller, er sjokkert.

Gull og grønne skoger
Striden om gården lar ikke vente på seg. Politikonstabel Mike forsøker å komme til bunns i forholdene, noe som ikke er lett når atmosfæren er så forgiftet som den er: Martin Weller beskylder husholdersken for å ha forført onkelen, mens hun på sin side mener å vite at nevøen har lagt press på sin onkel for å få ham til å selge gården.

Så en dag slår flammene ut av låven…

Mer om serien
Ut over vinteren sender NRK1 åtte nye episoder av ”Med hjartet på rette staden”, innspilt i idylliske Yorkshire i England. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans sakførerkjæreste Jackie Bradley (Fiona Dolman).

Med seertall på inntil 17,7 millioner er ”Med hjartet på rette staden” den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; på det meste har ”Med hjartet på rette staden” hatt drøyt en million seere

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 9)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57