Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 27. desember 2001 kl 18.30 Eva og Adam

Alt klart for klassetur

Endelig er det klart for klasseturen til Dalarna. Adam gleder seg voldsomt. Noen dager med Eva i nærheten hele tiden lover godt. En annen ting både Eva og Adam virkelig ser fram til er ferie fra foreldrene for en kort stund.

Alt ser ut til å være på plass, og nå gjenstår bare bussturen før hele klassen er på plass i Dalarna. Men så, i siste sekund blir klasseforstanderne syke, og Adams pappa og Evas mamma må steppe inn på kort varsel. Det synes de to er svært pinlig.

Om serien
Hver dag frem til 1. nyttårsdag blir det gjensyn med 12-åringene Eva og Adam og deres venner. Denne svenske serien for barn og ungdom er en øm og morsom skildring om den første kjærligheten, en skildring den yngre garde av norske seere tydelig satte pris på da de møtte de to turtelduene for første gang på NRK våren ifjor.

8 av 10 seere i målgruppen 9-13 år fulgte den gangen ”Eva og Adam”, som allerede da kunne vise til både en dramapris og barnejuryens spesialpris ved den nordiske barne- og ungdomsfestivalen i Danmark.


"Eva og Adam" startet som en populær tegneserie i et ungdomsblad. Forfatterne Måns Garthon og Johan Unenge, som også har skrevet manus til tv-serien, har gitt ut bøker og hele tegneseriealbum om de to turtelduene.

Svensk dramaproduksjon
I hovedrollene: Ellen Fjästad, Carl-Robert Holmer-Kårell, Ulrika Bergman og Pablo Martinez.
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53